Parhaat urheiluliivit 2022

Viimeksi päivitetty september 2021

Hyvät urheiluliivit saavat sinut tuntemaan olosi mukavaksi ja antavat hyvän tuen koko harjoittelun ajaksi, mutta erilaiset harjoitteluvaiheet vaativat erityyppistä tukea.

Me olemme testanneet 3 urheiluliiviä ja luokitelleet ne mukavuuden, toimivuuden ja suorituskyvyn mukaan matalan ja korkean intensiteetin treenimuotoihin. Testin kokonaisvoittajasi selvisi Shock Absorber Ultimate Run Bra – ne ovat korkealaatuiset urheiluliivit, jotka ovat mukavat ja vakaat sekä matalan että korkean intensiteetin harjoituksissa.

Testi: Parhaat urheiluliivit 2020

Olemme testanneet yhteensä 30 urheiluliiviä ja arvioineet ne seuraavin perustein:

 • Laatu: Mistä materiaalista ne on valmistettu? Onko se kestävää ja kestää kauan?
 • Ominaisuudet: Antaako urheiluliivi hyvän tuen? 
 • Mukavuus: Ovatko ne mukavat päällä? Hengittääkö materiaali hyvin?

Sen jälkeen olemme myös punninneet hintaa ja ulkonäköä saadaksemme lopullisen arvosanan.

Paras Urheiluliivit:

 1. ICANIWILL ICIW Define Seamless Sport Bra
 2. Shock Absorber Ultimate Run Bra
 3. Better Bodies Astoria Seamless Bra
 1. 1. ICANIWILL ICIW Define Seamless Sport Bra

  9,7/10
  ICANIWILL ICIW Define Seamless Sport Bra
  Lue lisää
  34.90 €
 2. 2. Shock Absorber Ultimate Run Bra

  9,5/10
  Shock Absorber Ultimate Run Bra
  Lue lisää
  55.00 €
 3. 3. Better Bodies Astoria Seamless Bra

  9,3/10
  Better Bodies Astoria Seamless Bra
  Lue lisää
  34.90 €

Mitä tulisi ajatella urheiluliivejä valittaessa?

Ensimmäinen asia, joka on pidettävä mielessä urheiluliivejä valittaessa on, että niiden tulisi sopia suoritettavaan harjoittelutyyppiin. Kuntosaliliivien tai juoksuliivien ei mieluiten tulisi sisältää kovia saumoja. Urheiluliivien ilman painijan selkää olevat olkaimet voivat olla tiellä ja ärsyttäviä, esimerkiksi taistelulajeja harjoitellessa. Kaikkien mallien ja muunnelmien yhteinen nimittäjä on niiden valmistusmateriaali – sen tulee olla pehmeää ja sopeutua kehon muotoon.

Rintojen koolla on myös tietty vaikutus. Suuremmat rinnat vaativat enemmän tule ja silloin urheiluliivit, joissa on sulkija, sopivat hyvin. Lisäksi on hyvä ajatella muita varusteita, joita harjoittelun aikana käyttää. Jotkut käyttävät juoksukellojensa sykemittaria, jotka on kiinnitettävä rinnan ympärille. Tällaisessa tapauksessa on hyvä valita urheilurintaliivit, jotka mahdollistavat sen. Miltä asusi muuten näyttää? Pitääkö liivien vastat sitä vai onko hyvä valita neutraali malli?

Tuki Sopii

Yleisiä ominaisuuksia

Kevyt tuki

Rauhallisiin aktiviteetteihin, kuten:

 • Kävely
 • Jooga
 • Voimaharjoittelu
Parasta sinulla, jolla on A- ja B-kuppi
Ohut olkain, kevyempi, yleensä kompressioliivit
Medium tuki

Sopii sellaisiin aktiviteetteihin kuin:

 • Vaellus
 • Hiihto
 • Pyöräily
Paksumpi olkain, rajoittaa enemmän rintojen liikettä
Paljon tukea

Sopii sellaisiin aktiviteetteihin kuin:

 • Juoksu
 • Maastopyöräily
 • Crosstraining
Parhaat sinulle, jolla on D-kuppi tai suurempi
Paksumpi olkain, rajoittaa rintojen liikettä vielä enemmän, saatavilla kiinnikkeellä parempaan tukeen 

 Saatat siis tarvita useita erilaisia urheiluliivejä eri aktiviteetteihin. Jotkut tukevat enemmän hektisissä aktiviteeteissa, kuten juoksu ja crosstraining, ja toiset rauhallisemmissa aktiviteeteissa, kuten jooga ja voimaharjoittelu.

Lue lisää: Suuri parhaiden treenitrikoiden vertailu 2020

 

Valitse oikea koko

Rintsikat

Näin mittaat rintojen päältä ja alta

 

Urheiluliivit ovat hieman tiukempia kuin tavalliset rintaliivit, mutta koko on todennäköisesti sama. Rintaliivein koko muuttuu useita kertoja elämäsi aikana laihtumisen tai painonnousun, raskauden, hormonien ja ikääntymisen vuoksi. Tarvitset vain tavallisen mittanauhan, jotta voit mitata kokosi ja ostaa oikeat urheiluliivit.

1. Mittaa rintojen alta

Mittaa rinnan ympärysmitta rintojen alapuolelta. Pyöristä alaspäin lähimpään senttimetriin. Tarvitset tämän mitan voidaksesi laskea rintaliivien koon ja kupin.

2. Löydä rintaliiviesi koko

Löydä mittasi alla olevasta taulukosta kohdasta 1 nähdäksesi rintaliiviesi koon

Mitta rinnan alta Rintaliivien koko
63 - 67 cm 65
68 - 72 cm 70
73 - 77 cm 75
78 - 82 cm 80
83 - 87 cm 85
88 - 92 cm 90
93 - 97 cm 95
98 - 102 cm 100

 

3. Mitta rintojen päältä

Mittaa rinnan ympärysmitta rinnan päältä kohdasta, jossa rinta on suurin. Vähennä sitten rinnan alapuolelta otettu mitta rinnan päältä otetusta mitasta ja etsi tulos alla olevasta taulukosta:

Päältä miinus alapuolelta Kuppikoko
13 - 15 cm A
15 - 17 cm B
17 - 19 cm C
19 - 21 cm D
21 - 23 cm E

 

4. Muunna S-M-L kokoon

Joidenkin urheiluliivien koko esitetään koossa small, medium ja large. Silloin sinun tulee se sijaan tarkastella valmistajan omia mittoja, mutta yleensä voit seurata mittaa rinnan alta seuraavasti:

Mitta rinnan alta Liivien koko
68 - 72 cm XS
73 - 77 cm S
78 - 82 cm M
83 - 87 cm L
88 - 92 cm XL

 

Erityyppisiä urheiluliivien rakenteita

Urheiluliivejä valmistetaan hieman erilaisissa malleissa ja tavallisesti kapselointi- ja kompressioliivit erotellaan toisistaan.

 • Liivi1Tuki: Näissä liiveissä käytetään erillisiä kuppeja suojaamaan kutakin rintaa erikseen. Näissä liiveissä ei puristusta, mikä tekee niistä parhaat matalan intensiteetin harjoitteluun.
 • Liivi2Kompressio: Nämä liivit vedetään yleensä pään yli ja ne suojaavat rintoja painamalla niitä rintaa vasten. Parhaan istuvuuden varmistamiseksi niissä on oltava säädettävät olkaimet ja selkä kiinnitys.
 • Liivi3Kompressio ja tuki: Monet urheiluliivit käyttävät molempien menetelmien yhdistelmää saadakseen parhaan mahdollisen tuen. Tämäntyyppiset liivit ovat parhaat korkean intensiteetin harjoittelua varten, ja niissä, kuten pelkällä kompressiolla varustetuissa varianteissa, on oltava säädettävät olkaimet ja selkäkiinnitys parhaan mukavuuden ja istuvuuden takaamiseksi.

Olkaimet

On olemassa kolme erityyppistä olkainrakennetta, joita käytetään yleisesti urheiluliiveissä:

 • Liivi4Risteilevät: Selästä risteilevät olkaimet ovat tavallisia matalan. ja keskitason tuen liiveissä. Olkain on usein säädettävissä ja valitsemastasi tyylistä riippuen olkaimet voi helposti piilottaa urheilullisen topin alle. 
 • Liivi5Painijanselkä/Racerback: Olkaimet menevät yhteen lapaluiden välissä. Tavallista urheiluliiveissä, jotka antavat paljon tukea. Jotkut saattavat pitää niitä hieman epämukavina, sillä ne saattavat hieman painaa niskaa.
 • Liivi6Toppi: Samanlaiset olkaimet kuin tavallisissa rintaliiveissä. Niissä on usein selkäkiinnitys ja säädettävät olkaimet täydellisen istuvuuden takaamiseksi.

Ominaisuudet

 • Olkaimet3Säädettävä olkain: Olkainten säätäminen on tärkeää, jotta liivit sopisivat täydellisesti. Tämä on erityisen tärkeää aktiviteeteissa, jotka vaativat paljon tukea. Liivit kestävät myös pidempään, sillä kun ne vanhenevat ja hiukan venyvät, voit vain kiristää vähän olkaimia.
 • Liivit7Tuki: Tuki kummankin rinnan alla auttaa pitämään niitä paikoillaan. Tuen tulee olla tasaisesti rintaa vasten eikä se saa hangata tai puristaa.
 • MeshHengittävyys: Verkko-osat ja hengittävät kankaat auttavat poistamaan kosteutta iholta ja lisäämään merkittävästi mukavuutta.

 

Näin valitset täydelliset urheiluliivit

 

Yhteenveto

Urheiluliivivalikoima on suuri, ja siihen sisältyy vaatteita, jotka sopivat sekä naisellisille muodoille että harjoitteluun. Juoksuun soveltuvat urheiluliivit eroavat joogaan tai nyrkkeilyyn tarkoitetuista. Materiaali on pehmeää ja mukautuu kehoon, mutta se on pohjimmiltaan niiden ainoa yhteinen nimittäjä. Lisäksi on vaatteita, joissa on painijan selkä, säädettävät ohjaimet tai ristiselkä. On sellaisia, joissa on enemmän tukea ja jotka sopivat naisille, joilla on pienemmät rinnat ja jotka tarjoavat siten hieman vähemmän tukea. Niille, joille on tehty leikkaus, on olemassa urheiluliivejä, joissa on suurempi kompressio. Valitse aina urheiluliivit, jotka sopivat vartalollesi, rintaliiviesi kokoon ja harjoitusmuotoon.

 

 

 

 

 

Kysymyksiä ja vastauksia urheiluliiveistä

Alla on joitakin yleisimpiä kysymyksiä ja vastauksia urheiluliiveistä.

Mitä urheiluliivit ovat?

Urheiluliivit ovat alusvaatteita, joita naiset ja nuoremmat tytöt käyttävät harjoittelun aikana. Liivien istuvuus, materiaali ja muotoilu on sovitettu sekä naisten rintojen muodon ja rinnanympäryksen, että sen urheilulajin mukaan, jota varten niitä käytetään. Urheiluliivejä valmistavat yleensä yritykset, jotka keskittyvät tarjoamaan täydellisen valikoiman vaatteita sinulle, joka treenaat.

Miten urheiluliivien tulisi istua?

Rintojen koosta tai urheilulajista riippumatta useimmat treenaavat naiset käyttävät nykyään urheiluliivejä. Harjoittelun aikana intensiteetistä riippumatta rinnat liikkuvat. Urheiluliivit on kehitetty tukemaan kehoa aktiivisissa liikkeissä harjoittelun aikana. Liivit eivät saa olla liian tiukat tai löysät, mikä tarkoittaa, että istuvuus on hyvin yksilöllistä.

Jotkut naiset suosivat mieluummin urheiluliivejä, joissa on painijan selkä ja säädettävät olkaimet, kun taas toiset pitävät ristikkäisistä olkaimista ja pehmeämmästä kankaasta. Oikean mallin valinta voi olla haastavaa, varsinkin kun otetaan huomioon laaja tarjonta. Jotta urheiluliivit istuisivat hyvin, niiden on tuettava maksimaalisesti, niiden on oltava hyvässä kunnossa ja ne on oltava valmistettu kevyestä materiaalista. Niiden tulisi pitää rinnat paikoillaan ja auttaa liikuntaa harjoittavaa naista tuntemaan olonsa mukavaksi. Kaikki tämä, jotta hän voi keskittyä täysin harjoitteluunsa.

Urheiluliivit rintaleikkauksen jälkeen?

Henkilöille, joilla on tehty rintaleikkaus, on tarjolla monia erilaisia urheiluliivejä, joista valita. Riippumatta siitä, onko sinulle tehty esteettinen toimenpide vai onko sinulle tehty leikkaus terveydellisistä syistä, on liivejä, jotka sopivat sekä tarpeisiisi että muotoihisi. Rintaleikkauksen jälkeen on tärkeää valita liivit, joissa on oikea tuki ja kompressio, jotka tarjoavat hyvän kuntoutuksen ja luo mukavuutta.

Urheilumallit tarjoavat erilaista tukea ja voivat siksi soveltua rintaleikkauksen, kuten rintojen suurennuksen, rintojen nostamisen, rintojen pienentämisen tai syöpäleikkauksen, jälkeen. Tällaisissa tapauksissa on tärkeää pitää mielessä valita pehmeämpi malli, jossa on säädettävät olkaimet ja joka ei hankaa. Sen tulisi sopeutua kehon muotoihin maksimoiden samalla tuen hyvällä tavalla.

Arvioi tämä artikkeli
Arvosana
Arvosana
Arvosana
Arvosana
Arvosana
56 ääntä, keskiarvo: 4.5 / 5