Parhaat treenitrikoot 2022

Viimeksi päivitetty september 2021

Treenitrikoista on tullut yhä yleisempi ilmiö harjoittelu- ja urheilutilanteissa. Me olemme tarkastelleet, verranneet ja testanneet joitakin suosituimmista treenitrikoista. Lue lisää testistä ja selvitä, miksi ICIW Scrunch Tights Wmn oli testin paras.

Mitkä ovat parhaat treenitrikoot?

Kun me tutkimme, testasimme ja vertailimme treenitrikoita, keskityimme useisiin tekijöihin. Johtuen siitä, että trikoot eroavat toisistaan monin eri tavoin ja koska hakusessa voi olla erityyppisiä trikoita, päätimme keskittyä pääasiassa yleisiin parametreihin. Emme esimerkiksi arvioineet paksuutta, koska jotkut etsivät hieman paksumpia ”talviharjoittelutrikoita”, kun taas toiset etsivät ohuempia housuja.

 • Ulkonäkö: Miltä treenitrikoot näyttävät? Ovatko ne hyvännäköiset vai eivät?
 • Kestävyys: Kuinka kestävät housut ovat? Menevätkö ne helposti rikki?
 • Istuvuus: Kuinka mukavat treenitrikoot ovat? Hankaavatko ne vai ovatko ne mukavat käyttää? Minkä kokoisia niitä on?
 • Hinta: Miten edulliset housut ovat suhteessa siihen, mitä saa?

Paras Treenitrikoot:

 1. ICANIWILL ICIW Scrunch Tights
 2. ICANIWILL Scrunch V-Shape Tights
 3. ICANIWILL ICIW Define Seamless Tights
 1. 1. ICANIWILL ICIW Scrunch Tights

  9,7/10
  ICANIWILL ICIW Scrunch Tights
  Lue lisää
  74.90 €
 2. 2. ICANIWILL Scrunch V-Shape Tights

  9,5/10
  ICANIWILL Scrunch V-Shape Tights
  Lue lisää
  85.00 €
 3. 3. ICANIWILL ICIW Define Seamless Tights

  9,3/10
  ICANIWILL ICIW Define Seamless Tights
  Lue lisää
  64.90 €

Osto-opas: Kuinka tietää, ovatko treenitrikoot hyvät?

 • fabric3Kangas: Synteettiset kuidut, kuten nailon ja polyesteri, ovat yleensä treenitrikoissa parempia kuin puuvilla, koska ne kestävät paremmin kosteutta, kestävät pidempään ja ne venyvät paremmin. Valitse sileä kiiltävä kangas korkean intensiteetin harjoittelua varten hiertymisen vähentämiseksi. Matalan intensiteetin harjoitteluun, kuten joogaan, matalta näyttävä pehmeämpi kangas on parempi.
 • Poeksyt2Rakenne: Sisäpuolen saumojen tulee olla tasaiset, eivätkä ne saa olla koholla – ne ovat mukavammat ja auttavat vähentämään ärsytystä, joka aiheutuu hiestä ja liikkeestä. Sinun tulisi myös varmistaa, että haaran alueella on ylimääräinen kangaskerros. Tämä estää treenitrikoiden liukumisen ylös, etenkin kun liikettä on paljon.
 • Kosteus2Kosteutta hylkivä: Tee ns. hikitesti. Suuren osan vaatteita väitetään hylkivän kosteutta, mutta kaikki kankaat eivät läpäisseet testiämme. Aseta pieni vesipisara jalkaosan sisäpuolelle nähdäksesi, kuinka vaate käsittelee kosteutta. Sen tulisi imeytyä nopeasti ja levitä laajalle sen sijaan että se pisaroituu.
 • Silmae2Läpinäkyvyys: Pue treenitrikoot, taivuta polvia ja tarkista, ette näe ihoa läpi. Testaa treenitrikoita päivänvalossa saadaksesi parhaat tulokset. Jotkut treenitrikoot eivät ole uutena läpinäkyvät, mutta menettävät kykynsä muutaman kuukauden käytön jälkeen.

Lue lisää: Testi: Mitkä ovat parhaat urheiluliivit?

 

Millaisia erilaisia vaihtoehtoja treenitrikoista on?

Treenitrikoita voi olla erilaisia vaihtoehtoja. Kesävalikoima on valmistettu ohuemmista materiaaleista, kun taas syksy- ja talvivaatteet on mukautettu näihin hieman viileämpiin vuodenaikoihin. Kaikilla on periaatteessa hyvä istuvuus ja ne on valmistettu kosteutta kuljettavasta toiminnallisesta materiaalista. Voidaan tehdä jako seuraaviin pääryhmiin:

 • Juoksutrikoot: Juoksutrikoot istuvat hyvin jalkojen ympäriltä ja ne on valmistettu nopeasti kuivuvasta materiaalista. Joissakin malleissa on ohuempia alueita, esimerkiksi polvitaipeissa, lisäten ilmanvaihtoa. Juoksutrikoissa voi olla myös pieni säilytystasku, johon mahtuu mm. avaimet ja muut pienet esineet. Vyötäröllä oleva kiristysnauha on myös yleinen yksityiskohta. Se estää trikoita liukumasta alas.
 • Kompressiotrikoot: Hieman kovemmat liikuntamuodot, kuten crossfit tai pitkänmatkanjuoksu, vaativat kompressiotrikoita. Nämä tarjoavat enemmän tukea lihaksille helpottaakseen pitkiä treenejä.
 • Joogatrikoot: Joogatrikoissa on muihin malleihin verrattuna korkeampi vyötärö, jotta ne tarjoavat enemmän vakautta joogatuntien kaikissa asennoissa. Trikoot ovat myös pehmeämpi kuin muut mallit. Niissä ei ole myöskään taskuja tai vetoketjuja, vaan tavoitteena on, että ne tuntuvat mukavilta vartaloa vasten vartalon asennosta riippumatta.

 

 

Kysymyksiä ja vastauksia treenitrikoista

Alla on yleisiä kysymyksiä ja vastauksia treenitrikoista

Mihin treenitrikoot ovat hyviä?

Treenitrikoiden tavoitteena on tehdä harjoittelustasi helpompaa, mukavampaa ja sujuvampaa. Niiden ei pitäisi lämmittää kehoa, vaan antaa sen hengittää samalla stimuloiden lihaksia ja verenkiertoa. Siksi on erityisen tärkeää valita oikeanlaiset treenitrikoot, jotka eivät ole liian löysät eivätkä liian tiukat.

Mitä treenitrikoot ovat?

Treenitrikoot ovat harjoitteluvaate, joka sopii kaikkiin urheilulajeihin, jotka vaativat vaatimusten mukaisia liikkeitä ja vetoketjuttomia ja saumattomia vaatteita. Nykyään on saatavilla eri kausiin sopivia malleja, vaatemerkkejä, värisävyjä ja kokoja.

Mihin treenitrikoita käytetään?

Treenitrikoita käytetään erilaisiin harjoittelumuotoihin. Suosituimpia ovat juoksu, jooga, crossfit, sekä myös muut kuntoilulajit. Lisäksi monet ihmiset tänä päivänä tykkäävät käyttää niitä myös jokapäiväisinä vaatteina.

Pitääkö treenitrikoiden alla käyttää erityisiä alusvaatteita?

Ei ole itseasiassa olemassa perussääntöä siitä, millaisia alusvaatteita treenitrikoiden alla pitää käyttää. Valitse sellaiset, joista pidät eniten. Toisaalta monet käyttävät mieluummin alusvaatteita, jotka näkyvät vain vähän tai ei ollenkaan. Tärkeinä on pitää mielessä treenata hengittävistä materiaaleista, kuten puuvillasta, valmistetuilla alusvaatteilla. Niiden ei myöskään pidä istua liian tiukasti eikä koskaan ärsyttää ihoa harjoittelun aikana.

Miten niiden tulee istua?

Ei ole olemassa sääntöä siitä, kuinka treenitrikoiden tulisi sopia, vaan se on jotain mitä päätät itse. Jotkut esimerkiksi tykkäävät, että on mukavampaa treenata treenitrikoissa, joissa on korkeampi vyötärö. Toiset taas ovat löytäneet matalampien treenitrikoiden edut. Tänä päivänä melko suosittuja ovat vaatteet, jotka muokkaavat pakaroita, mutta läheskään kaikki eivät valitse sellaista mallia. Tärkeintä on, että ne istuvat hyvin, seuraavat kehoa eivätkä estä liikkeitä.

Arvioi tämä artikkeli
Arvosana
Arvosana
Arvosana
Arvosana
Arvosana
50 ääntä, keskiarvo: 4.4 / 5