TESTI: Paras beetakaroteeni 2021

Viimeksi päivitetty lokakuu 2021

A-vitamiinin esiasteesta beetakaroteenista on tullut yhä suositumpi ravintolisä otettavaksi ennen kesäkautta. Beetakaroteeni lisäravinnetta käytetään pääasiassa helpomman rusketuksen saavuttamiseksi ja punoituksen/auringossa palamisen estämiseksi yhtä lailla. Tarvitsemme A-vitamiinia myös vahvistamaan ihoamme, immuunijärjestelmäämme sekä hyvään silmien terveyteen ja näköön.

Me olemme tarkastelleet ja verranneet suurinta osaa markkinoilla olevista beetakeroteenitableteista. Testimme paras oli Healthwell Beetakaroteeni. Se on hyvin annosteltu lisäravinne helposti nieltävissä kasviskapseleissa. Lue alta lisää testistä ja vertaile itse testissä olleita tuotteita toisiinsa.

 

Aurinko6Osto-opas: Näin löydät parhaan beetakaroteenin

Jotta voisit löytää sopivan beetakaroteeni-ravintolisän, olemme koonneet yhteen osto-oppaan. Löydät parhaan beetakaroteenin noudattamalla neuvoja ja ohjeitamme yhdessä oman tiedonhakusi kanssa.

Nämä seikat on tärkeää pitää mielessä, kun valitset parasta beetakaroteenia:

 

 • Beetakaroteenin alkuperä: Beetakaroteenin lähde voi tulla esimerkiksi levistä tai muista lähteistä. Levistä saatavan beetakaroteenin pitoisuus on korkea ja se on lisäravinne, joka imeytyy helposti kehoon.  
 • Kapselien sisältö: Jotkut lisäravinteet sisältävät beetakaroteenin lisäksi myös mineraaleja ja vitamiineja. Nämä auttavat muun muassa ihon, silmien ja immuunijärjestelmän hyvinvoinnissa. E-vitamiini on erityisen tärkeää iholle, sillä se auttaa korjaamaan sitä.  Kapselien tulisi sisältää myös jonkinlaista öljyä. Se auttaa beetakaroteenia, vitamiineja ja mineraaleja imeytymään elimistöön, jos ne ovat rasvaliukoisia. Jopa mustapippuri yhdessä vaikuttavan ainesosan piperiinin kanssa lisää myös muiden aineiden hyötyosuutta elimistössä.
 • Kuinka korkeasti ravintolisä on annosteltu: Ravintolisä, jolla on suurempi pitoisuus, voi antaa paremman rusketuksen. Joitakin lisäravinteita voit ottaa enemmän kuin yhden tabletin, esimerkiksi jos olet lomalla. Tällaisessa tapauksessa kannattaa kuitenkin ensin lukea kohdasta ”riskit ja sivuvaikutukset”. Suuri A-vitamiinin saanti pitkällä aikavälillä voi johtaa tiettyihin riskeihin. Sovita saantisi suositusten mukaisesti.
 • Ulkopuolisten arviot: Asiakkaat, jotka ovat jo ostaneet ja käyttäneet beetakaroteeniravintolisiä, voivat antaa arvokasta palautetta. Lue mielellään niitä läpi ennen kuin teet päätöksen. Me otamme nämä huomioon myös tuotetesteissämme.
 • Vastinetta rahoille: Tarkastele kapselien beetakaroteenimäärää suhteessa hintaan. Jopa hintaa per kapseli on tärkeä seurata.

 

Alta löydät testivoittajamme eri luokissa. Luokat ovat sinua varten, jotta löydät nopeasti lisäravinteen, joka vastaa etsimääsi. Jos olet kiinnostunut siitä, mitä me tarkastelemme, kun teemme arvosteluja, voit lukea testeistämme.

Testin paras beetakaroteeni - Healthwell Beetakaroteeni

Koko 30 tabl

Beetakaroteenia 50 mg

Hinta / tabletti 0,33 €

Hyviä ja huonoja puolia

Hyviä puolia                                                                  Huonoja puolia

 • Vegaaninen
 • Lisätty MTC-öljyä
 • Korkea beetakaroteenipitoisuus

Testimme parhaaksi beetakaroteeniravintolisäksi olemme nimenneet Healthwell Beetakaroteenin. Tämä on luonnollinen ravintolisä, jossa on runsaasti vihreistä mikrolevistä saatavaa beetakaroteenia. Sen ansiosta, että kapselit sisältävät myös MCT-öljyä, keho voi helpommin omaksua tämän beetakaroteenin. Healthwell Beetakaroteeni on yksi suosituimmista beetakaroteenilisistä, ja se on myös henkilökohtainen suosikkimme.

Se mikä erityisesti kiinnitti huomiomme Healthwell Beetakaroteenissa, on sen alkuperä. Tämä luonnollinen beetakaroteeni uutetaan vihreästä mikrolevästä, joka on nimeltään Dunaliella salina. Tämä levä tarjoa paremman antioksidanttisuojan kuin synteettinen beetakaroteeni, joka on muuten hyvin yleistä markkinoilla. Lisäksi kehon hyötyosuus on parempi kuin vastaavilla synteettisillä vaihtoehdoilla.

Yksi Healthwell Beta-Carotene -pakkaus sisältää 30 kapselia, joista kukin sisältää 50 mg luonnollista beetakaroteenia. Siten se on yksi vahvimmista beetakaroteeni ravintolisistä. Tästä syystä useimmille ihmisille riittää yksi kapseli päivässä. A-provitamiinina se vastaa yli 3000 prosenttia A-vitamiini RDI:tä ilman niitä riskejä, jotka liittyvät puhtaan A-vitamiinin korkeaan saantiin.

Maksimoidakseen kehon kyvyn absorboida beetakaroteenia, Healthwell on valinnut pakata kapselinsa MCT-öljyyn. Beetakaroteeni on nimittäin rasvaliukoinen ja kun sitä nautitaan yhdessä rasvan kanssa, kehon kyky absorboida beetakaroteenia kasvaa nopeasti. Healthwell Beetakaroteenia voi ottaa joko aterian yhteydessä tai tyhjään vatsaan, mikä myös on positiivista.

 

Paras suuriannoksinen beetakaroteeni - Better You Beetakaroteeni 100 mg

Koko 50 tabl

Beetakaroteeni 100 mg

Hinta / tabletti 0,45 €

Hyviä ja huonoja puolia

Hyviä puolia                                                                  Huonoja puolia

 • Korkea annos beetakaroteenia
 • 4.8/5 arvosana
 • Antaa kauniin kiillon
 • Ravintoarvot

Parhaaksi suuriannoksiseksi beetakaroteeniksi olemme nimenneet Better You Beetakaroteeni 100 mg. Se on 100-prosenttisesti luonnollinen beetakaroteeni, jonka pitoisuus on erittäin korkea. Kasvipohjaiset kapselit helpottavat beetakaroteenin imeytymistä kehoon. Yhtäläisyyksiä Healthwell Beetakaroteenin kanssa on monia, mutta koska Better You on hinnaltaan korkeampi, emme voi nimetä tätä ravintolisää testin parhaaksi.  

Better You Beetakaroteeni valmistetaan Dunaliella Salina -levästä. Tämä levä kasvaa luonnollisesti suolakentillä. Harvat organismit pystyvät selviytymään tällaisessa ympäristössä. Salaisuus piilee muun muassa levien kyvyssä tuottaa beetakaroteenia suojaksi voimakkaalta auringonvalolta. On osoitettu, että se mikä on hyvää leville, on hyväksi meille. Syömällä Dunaliella Salinaa lisäämme kehon mahdollisuuksia ylläpitää normaalia ihoa.  

Better You -kapselit sisältävät suuren määrän beetakaroteenia. Jokainen kapseli sisältää 100 mg beetakaroteenia yhdessä kasviöljyn kanssa, mikä helpottaa imeytymistä elimistöön. Markkinoilla on useita lisäravinteita, joiden kapselit ovat kooltaan 100 mg, mutta usein beetakaroteenin määrä on sitä pienempi. Loppuosa koostuu sitten muista lisäravinteista. Tämä ei päde Better You Beetakaroteenin kohdalla. Suositeltu annos on yksi kapseli päivässä. Jos haluat lisätä beetakaroteenin saantiasi esimerkiksi ennen lomaa, annosta voi suurentaa yhdellä kapselilla ilman sivuvaikutuksia.

Better You Beetakaroteeni on ruotsalainen tuote, joka on valmistettu HACCP- ja GMP-standardien mukaisesti. Se tuntuu turvalliselta. Tuote on vegaaneille sopiva. Tämän lisäravinteen toinen etu on se, että pakkaus sisältää 50 kapselia, mikä tarkoittaa, että se kestää lähes kaksi kuukautta normaaliannoksella.

 

Paras pieniannoksinen beetakaroteeni - Maxosol

Koko 60 tabl.

Beetakaroteeni 15 mg

Hinta / tabletti 0,20 €

Hyviä ja huonoja puolia

Hyviä puolia                                                                  Huonoja puolia

 • Sisältää sinkkiä ja E-vitamiinia
 • 4.8/5 asiakas arvosana
 • Edullinen tuote

Maxosol on auringonpalvojien keskuudessa Suomessa suuri suosikki. Maxosol on erityisen suosittu ennen aurinkolomia. Me olemme päättäneet nimetä tämän ravintolisän parhaaksi pieniannoksiseksi beetakaroteeni ravintolisäksi sen hinnan, mutta myös sen monipuolisuuden vuoksi. Maxosol sisältää myös seleeniä, sinkkiä, C-vitamiinia ja E-vitamiinia, joka suojaa tehokkaasti auringon negatiivisilta vaikutuksilta. Tämä ravintolisä on täydellinen sinulle, joka aiot viettää aikaa auringossa ja se on lisäksi myös erittäin edullinen. Pieni annos beetakaroteenia tablettia kohden tekee lisäravinteesta helpon säätää tarpeen mukaan.

Beetakaroteeni on monella tapaa ultimaattinen ravintolisä sellaiselle, joka haluaa rakentaa luonnollisen suojan auringon säteiltä. Samaan aikaan on olemassa muita mineraaleja ja vitamiineja, jotka yhdessä beetakaroteenin kanssa voivat parantaa suojaa entisestään. Maxosol Beetakaroteenista löytyy seleeniä, joka muun muassa suojaa vapailta radikaaleilta ja vahvistaa immuunijärjestelmää.  Sinkki vahvistaa immuunijärjestelmää ja suojaa soluja hapettumiselta. E-vitamiinia kutsutaan myös ”korjausvitamiiniksi”, koska se vahvistaa ihon kosteussuojaa ja vähentää vapaiden radikaalien määrää ihossa. C-vitamiinin me tunnemme immuunivahvistavana vitamiinina, mutta se auttaa myös muodostamaan kauniiseen ihoon tarvittavaa kollageenia. Lisäksi Maxosol sisältää B3-, B6- ja B7-vitamiineja, lykopeenia, lipoiinihappoa ja kuparia.

Luonnollisen beetakaroteenin määrä on 15 mg, mikä on melko vähän verrattuna niihin kahteen beetakaroteeniin, jotka sijoitimme listamme kärkeen. Olisimme halunneet Maxosolin sisältävän hieman enemmän beetakaroteenia. Samaan aikaan muut vitamiinit ja kivennäisaineet kompensoivat tämän puutteen luomalla yhdessä laajan suojan auringon vaarallisilta säteiltä. Koska Maxosol sisältää niin paljon erilaisia aineita, päivittäistä annosta ei ole suositeltavaa ylittää. Maksimaalisen vaikutuksen saavuttamiseksi Maxosolia voidaan täydentää puhtaalla beetakaroteenilla.

Yksi pakkaus sisältää 60 tablettia. Jos noudatat suositeltua yhden tabletin vuorokausiannosta, pakkaus kestää kaksi kuukautta. Suosituksena on aloittaa Maxosolin käyttö kaksi viikkoa ennen loman alkua. Siten keholla on aikaa kerätä beetakaroteenia ja muita tablettien sisältämiä vitamiineja varastoon, jotta suoja on mahdollisimman hyvä.

 

Arvioi tämä artikkeli
Arvosana
Arvosana
Arvosana
Arvosana
Arvosana
1 ääntä, keskiarvo: 4 / 5