Paras lihashuoltovasara 2022

Viimeksi päivitetty september 2021

Me olemme käyneet läpi ja testanneet suosituimpia hierontapistooleja, ja testien voittaja on Master Fitness Massage Gun MG500. Se on erittäin edullinen hierontapistooli, jossa on kuusi erilaista hierontapäätä. Se on myös erittäin hiljainen, joten se ei häiritse lainkaan silloin kun esimerkiksi istut television edessä.

Mikä on paras lihashuoltovasara?

Me olemme testanneet lihashuoltovasara valmistajien ohjeiden mukaisesti niin kuin niitä on tarkoitus käyttää. Testissä me annoimme useiden ihmisten testata jokaisen hierontapistoolin ja painotimme seuraavia asioita:

 • Toiminnallisuus: Kuinka monta lyöntiä/minuutti? Kuinka monta erilaista päätä on saatavilla? Kuinka monta värähtelytasoa on?
 • Laatu: Onko rakenne vankka vai tuntuuko se muovilta? Onko se hiljainen vai pitääkö se paljon ääntä?
 • Akku: Kuinka kauan akku kestää? Kuinka kauan aikaa kuluu sen lataamiseen?
 • Lyöntipituus: Millainen lyöntipituus/amplitudi hierontapistoolilla on? Kuinka suuren paineen se kestää ennen moottorin pysähtymistä?

Tämän lisäksi olemme myös katsoneet hintaa yhdeksi tekijäksi saavuttaaksemme kokonaisluokituksen.  

Paras Lihashuoltovasara :

 1. Master Fitness Massage Gun MG500
 2. Titan LIFE Titan Life Trigger Gun Black
 3. Theragun Massager Elite
 4. Hyperice HyperVolt Hierontapistooli
 5. Gymstick Massage Gun
 1. 1. Master Fitness Massage Gun MG500

  9,7/10
  Master Fitness Massage Gun MG500
  Lue lisää
  329 €
 2. 2. Titan LIFE Titan Life Trigger Gun Black

  9,5/10
  Titan LIFE Titan Life Trigger Gun Black
  Lue lisää
  199 €
 3. 3. Theragun Massager Elite

  9,1/10
  Theragun Massager Elite
  Lue lisää
  429 €
 4. 4. Hyperice HyperVolt Hierontapistooli

  8,9/10
  Hyperice HyperVolt Hierontapistooli
  Lue lisää
  399 €
 5. 5. Gymstick Massage Gun

  8,7/10
  Gymstick Massage Gun
  Lue lisää
  109.9 €

Osto-opas: Mitä sinun tulisi pitää mielessä ostaessasi lihashuoltovasara?

Hierontapistoolia ostettaessa on olemassa tiettyjä ominaisuuksia sekä suorituskykyä, joita kannattaa tarkastella hieman tarkemmin. Se koskee ennen kaikkea lyöntejä minuutissa, kuinka helppoa sitä on käyttää, akun kestoa ja kuinka monta lisävarustetta kuuluu mukaan. Tässä tulee tarkempi kuvaus jokaisesta kategoriasta:

 • Korva3Melutaso: Hierontapistoolia käytettäessä haluaa usein samanaikaisesti katsella tai kuunnella jotakin. Jos hierontapistooli pitää erittäin kovaa melua, on vaikea nauttia viihteestä ja se häiritsee myös lähellä olevia ihmisiä.  Meidän testissämme me aloitimme äänimittauksen 30 cm:n etäisyydeltä ja mittasimme melutason vastaavasti korkeimmalla ja alimmalla tasolla. Jos äänenvoimakkuus on sinulle tärkeää, sinun kannattaa ostaa sellainen, jossa melutaso on pienempi kuin 60 dB.
 • Pistooli2Lyönti: Lähemmän tarkastelun arvoinen hierontapistoolia ostaessa on tietenkin se, millainen voima sillä on. Tähän kuuluu sekä lyönti/minuutti että se, kuinka monta erilaista nopeutta on valittavissa. Useimmiten eri nopeudet tuntuvat paremmilta eri kehon osissa. Lyöntitiheys on usein synonyymi sille, kuinka kovaa ja syvälle lihakseen se menee, mutta myös moottorin teholla on vaikutusta.
 • Patteri2Akku: Et tietenkään halua, että hierontapistooli sammuu silloin kun käytät sitä. Eikä myöskään sitä, että se on usein lataamaton jos olet unohtanut ladata sen. Pitkä akunkesto takaa sen, että sitä voidaan käyttää useita kertoja latausten välillä. Vaihdettavat akut ovat myös hyviä tarkistaa varmistukseksi. Me suosittelemme valitsemaan hierontapistoolin, jonka akunkesto on vähintään kolme tuntia.
 • Salkku2Lisätarvikkeet: Jos et aio käyttää hierontapistoolia ainoastaan kotona, vaan ottaa sen myös mukaan, varmista, että sen mukana tulee laukku. Erilaiset hierontapäät on sovitettu eri kehon osiin, ja parhaan tuloksen saavuttamiseksi haluat vähintään neljä erilaista pääosaa: kuula, litteä, haarukka ja pyöreä pallo.

Mitä eroa eri pääkappaleilla on?

 • Kuula: Kuulanmuotoisen pään avulla pääset eri kohtiin erittäin tarkasti, ja sen avulla voit myös tavoittaa pienet alueet, kuten jalat ja kädet. Erittäin tehokas erityisesti itsepäisiin lihassolmuihin!
 • Litteä pääkappale: Tuntuu suunnilleen siltä, kuin hieroja ottaisi käden ranteen ja peukalon väliin ja vain painaisi. Ei mene yhtä syvälle kuin kuula, vaan antaa miellyttävän, lämmittävän tunteen koko hoidettavalle alueelle, mikä on todella mahtavaa lihaksille, jotka ovat tiukoissa ryhmissä, esimerkiksi hartioiden, rinnan ja pakaroiden ympärillä. Lämmittää myös mukavasti särkeviä polvia ja sääriä.
 • Haarukka: Tämä pääkappale näyttää pieneltä jakoavaimelta tai suurelta haarukalta, josta kaksi keskimmäistä kärkeä on poistettu, ja se toimii suunnilleen kuin kakis peukaloa, jotka hierovat ryhmääsi. Tämän kanssa voit antaa hierontapistoolin kulkea pitkin eri lihasryhmiä, mennä pitkin käsiä ja jalkoja jne.
 • Pyöreä pallo: Suurempi versio kuulasta, joka peittää suuremman alueen ja tuntuu mukavalta suurilla alueilla, kuten selässä, jalkalihaksissa ja hartioissa/niskassa. lämmittää ihanasti aivan kuin nopeasti liikkuva kämmen ja on yksi parhaiksi pääkappaleiksi käytettäväksi yleisenä lämmittäjänä.

Mihin lihashuoltovasara on tarkoitettu?

 • Haba4Suorituskyky, vammojen ehkäisy ja palautuminen: Hierontapistooli vahvistaa lihaksia aiheuttamalla lihasten supistelua. Tällä on rauhoittava vaikutus hermostolle, mikä auttaa estämään ylirasitusta. Hieronnan päätarkoituksena on silti rentouttaa lihaksia ja vähentää jännitystä kehossa, mikä johtaa myös palautumisaikojen lyhenemiseen harjoitusten välillä, kun kuonatuotteita poistetaan jatkuvasti. Myös lihasten suorituskyky kasvaa, kun lihaksista tulee joustavampia ja tehokkaampia.
 • VerisuoniTärinähoito sekä kivunlievitys: Tärinähoito on parantamisen muoto, joka perustuu värähtelyihin ja hienovaraisiin energioihin. Se perustuu jokaisen ihmisen ainutlaatuiseen energiakenttään ja se tiedetään olevan erittäin tehokasta. Hierontapistooli antaa saman vaikutuksen, kun hierontapäät tunkeutuvat syvälle lihaksiin. Tärinät auttavat parantamaan kehon verenkiertoa sekä imukudosta. Se johtaa lisääntyneeseen hapetukseen ja ravintoaineisiin lihaksissa. Tuloksena on nopea toipuminen vähemmällä kivulla, arkuudella ja lihasten väsymisellä.
 • HierojaKuntoutus: Hieronnan tiedetään olevan yksi tehokkaimmista kuntoutusmenetelmistä. Se ei ainoastaan nopeuta palautumisprosessia, vaan se myös vähentää uudelleen vammautumisen riskiä. Hierontapistooli parantaa verenkiertoa lihaksissa ja auttaa vammautuneita alueita tulemaan joustavammiksi ja parantumaan nopeammin.
 • TorsoParantaa arpikudosta: Arpikudos koostuu kollageenikuiduista, jotka auttavat korjaamaan kehossa olevia vaurioituneita lihaskudoksia. Mutta valitettavasti nämä kuidut eivät voi kilpailla tavallisten lihassyiden kanssa. Hierontapistoolit tarjoavat syvällisen hieronnan, joka auttaa hajottamaan nämä arpikudokset ja vähentää siten kipua ja rajoittunutta liikkuvuutta. Hierontapistooli ei voi auttaa pelkästään urheiluvammojen ja harjoittelukipujen yhteydessä, vaan se voi myös nopeuttaa leikkauksen jälkeistä paranemisaikaa. 
 • HappyTerveyshyödyt: Hierontapistoolin käytöllä on monia muitakin etuja kuin vain lihasten rentoutuminen ja kivun lievittäminen. Niihin sisältyy liikkuvuuden lisääntyminen, parempi uni ja vahvempi immuunijärjestelmä. Se voi myös auttaa masennuksen ja ahdistuksen, fibromyalgian ja ruoansulatushäiriöiden hoidossa.
 • StressiStressinlievitys: Me kaikki stressaannumme aika ajoin, ja tämän stressin puutteellinen hallitseminen voi ajan myötä vahingoittaa terveyttämme. Hierontapistooli voi olla hyvä niksi stressin käsittelemiseksi mahdollisimman nopeasti ja sujuvasti.

 

Miten lihashuoltovasara käytetään?

Jos olet hierontapistoolin käyttäjänä uusi, on tärkeää, että aloitat hieman pehmeästi ja varovasti, jotta tutustut sekä laitteeseen että kehosi reaktioon pistooliin. Aloita mielellään pyöreällä tai litteällä päällä, jotka ovat yleisempiä kuin kuula tai haarukka, ja käynnistä pistooli alimmalla tärinätasolla. Monet kokevat ensimmäisen kerran tuntuvan hieman oudolta niin nopealla tärinällä, se ei eroa ensimmäisestä sähköhammasharja kerrasta, mutta siihen tottuu pian ja sen jälkeen voi lisätä voimaa ja käyttää tarkempia pääkappaleita. Veteraanit haluavat aina antaa mennä lujaa, mutta sinun tulee olla varovainen, ettei kipu tule teräväksi.

Koska hierontapistoolin tarkoituksena on hoitaa kehon eri osia syvällisesti ja perusteellisesti, se voi käytön aloittaessa tuntua epämukavalta. Se on täysin normaalia ja se tapahtuu myös hieronnan aikana, mutta on tärkeää reagoida siihen, mikä on pientä kipua ja mikä todellista kipua. Jos sinulla on esimerkiksi lihasvaurio, älä käytä siihen pistoolia, kun taas kipeä lihassolmu aukeaa mukavasti oikealla paineella. Voit verrata sitä liikuntaan; pieni kipu ei koskaan satuta, mutta jos liikkuminen sattuu, tulisi sinun heti lopettaa.

Toinen vinkki on liikuttaa pistoolia aina sydämesi suuntaan, jotta verenkierto stimuloituu, ts. ei mene verenkiertoa vastaan, ja työstä mielellään ympäri aluetta, jossa sinulla on kipua tai jäykkyyttä, ei ainoastaan kyseistä kohtaa. Jos huomaat haluavasi käyttää pistoolia useampia kertoja päivässä, kannattaa hankkia pieni laukku, jossa kantaa sitä, jotta pääset siihen helposti käsiksi eri aikoina. Kun niska alkaa tuntua töissä jäykältä, on hienoa pystyä ottamaan hierontapistooli esille muutamaksi minuutiksi, äläkä ylläty, jos kollegat pyytävät sitä lainaksi!

Voiko lihashuoltovasara käyttäminen olla vaarallista?

Kuten kaikkien muidenkin laitteiden kohdalla, turvallisuus on riippuvainen suoraan sinusta käyttäjänä. Jos käytät sitä tarkoitetulla tavalla, ei ole mitään vaaraa, mutta jo et käytä sitä niin, on olemassa riski vakaville komplikaatioille. Noudata aina valmistajan ohjeita!

On myös olemassa tilanteita, joissa sinun tulee olla varovainen hierontapistoolin käytössä:

 • Jalka5Lihasjännitys: Jos sinulla on lihasjännitystä tai- venähdyksiä, älä käytä hierontapistoolia. Voimakkaat iskut voivat vahingoittaa aluetta entisestään ja lihaksen parantuminen kestää kauemmin.
 • Jalka2Nyrjähdys/vääntyminen: Toisin kuin venähdykset, nyrjähtäminen on loukkaantuminen lihaksen nivelsiteessä.  Tällöin hierontapistooli voi auttaa myöhemmässä parantumisprosessissa, mutta älä käytä sitä, kun olet loukkaantunut äskettäin.
 • Jalka3Tulehdukset: Hieronta sisältää periaatteessa alueen stimulaatiota. Tulehdus tarkoittaa, että alue on ylistimuloitunut. Tämä yhdistelmä ei sovi kovin hyvin yhteen.
 • Jalka4Suonikohjut: Suonikohjujen verisuonet ovat hyvin hauraita. Hierontapistoolin toistuvat iskut voivat aiheuttaa niiden repeämisen tai hyytymisen ja paakkujen muodostumisen. 
 • KuumeKuume: Hieronta voi johtaa kehon lämpötilan nousemiseen. Jos sinulla on yli 1 aste enemmän kuin normaali ruumiinlämpösi, sinun tulee välttää käyttämästä hierontapistoolia.
 • OedeemaTurvotus: Turvotus tarkoittaa, että kudoksissa on liikaa nestettä. Vaikka jotkut hierontamuodot voivat parantaa turvotusta, sinun ei tarvitse kokeilla sitä kotona hierontapistoolilla.
 • RaskaanRaskaus: Vaikka hieronta voi olla positiivista raskaina oleville naisille, sinun täytyy tietää tarkalleen, mitä olet tekemässä ja on helppoa tehdä väärin.

Hierontapistooli rentoutukseen ja lihasten palautumiseen

 

Kysymyksiä ja vastauksia hierontapistooleista

Mikä hierontapistooli on?

Hierontapistooli on akkukäyttöinen laite, jossa on iskuja antava varsi, joka on varustettu erilaisilla pääkappaleilla, jotka soveltuvat kehon eri osiin. Kun pistooli käynnistetään, varsi alkaa sykkiä ja värähdellä valitusta voimasta riippuen, ja tällä tavalla pää stimuloi ja käsittelee kehon osaa, jota pidät laitetta vasten. Tärinän voimakkuutta voi muuttaa tarpeen mukaan, ja tämä on yksi nopeimmista ja tehokkaimmista tavoista päästä tarkasti kipeisiin pisteisiin. Riippuen siitä, minkä pään valitset, tunnetta voidaan verrata nyrkkiin, yhteen tai kahteen sormeen tai kantapäähän, joka painelee tietyissä paikoissa ja toisin kuin hierojat, olivatpa he ammattilaisia tai hyvää tarkoittavia läheisiä, hierontapistooli ei koskaan väsy.

Mitä hyötyä minulle on hierontapistoolista?

Aivan liian usein kehossa syntyy jännitteitä, jäykkiä osia sekä lihassolmuja, ja se on täysin luonnollista. Niitä voi saada treenaamalla, istumalla tai makuulla, toistamalla tiettyjä liikkeitä liian yksitoikkoisesti tai sääolosuhteiden muutoksesta johtuen. Muut tekijät, kuten ikä, elämäntapa, huono verenkierto ja ruumiinlämpö voivat myös vaikuttaa siihen, missä ja kuinka usein siitä kärsii, puhumattakaan ammatista, työmatkustamisesta, terveydestä ja unesta.

Tämän torjumiseksi voi tehdä monia asioita, kuten levittää erilaisia lämmittäviä voiteita ja mennä hierontahoitoon, mutta yksi tehokkaimmista tavoista on hankkia hierontapistooli. Teknologiansa ja muotoilunsa ansiosta voit tänään päästä kaikkiin kehon osiin, antaa niille todellista hoitoa ja kokea sen kanssa upeita tuloksia. Halusitpa käyttää pistoolia ennen päivän eri aktiviteetteja tai niiden jälkeen, tai miksipä et molempina, hierontapistooli voi antaa sinulle mukavan ja vapauttavan tunteen, kun keho rentoutuu, lämpenee ja pehmenee.

Miten hierontapistooli toimii?

Sen vapauttavan tunteen lisäksi, kun pääset juuri oikeaan kohtaan, hierontapistooli toimii useilla eri tavoilla. Se lisää verenkiertoa hoidettavalla alueella, mikä tarkoittaa, että kyseisen alueen lihakset, nivelet ja kudokset saavat apua parantumiseen, toipumiseen ja vahvistumiseen. Tämä on yksi syy siihen, miksi laitteesta on tullut erityisen suosittu niiden keskuudessa, jotka harjoittavat paljon voimaharjoittelua, koska juuri palautumisvaiheessa lihakset vahvistuvat ja kasvavat. Antamalla itselleen säännöllisiä hoitoja, helpottaa koko ratkaisevaa korjausvaihetta, ja kun on aloittanut hierontapistoolin käytön, on vaikeaa olla ilman.

Toinen syy siihen, miksi hierontapistooleista on tullun niin suosittuja niiden keskuudessa, jotka ovat tekemisissä vaativan fyysisen harrastuksen ja urheilun parissa, on se, että se vastustaa maitohappoja, joita esiintyy niin usein kovan harjoittelun aikana. Maitohapot tekevät sen, että on vaikea päästä eteenpäin, eikä ole harvinaista, että joudut pitämään tauon tai yksinkertaisesti lopettamaan, jos siitä tulee liian huomattavaa. Pistoolin tärinän ansiosta voit vähentää esiintymistä ja siten molempien ansiosta jaksaa paremmin ja harjoittelukerrasta saa enemmän irti.

Lämpötilalla on myös suuri merkitys kehon tuntemuksissa! Ei ole sattumaa, että ihmiset kokevat yleensä enemmän venähdyksiä ja jäykkyyttä talvikuukausina ja Pohjoismaissa tuskin on mahdollista päästä eroon palelemisesta säännöllisin väliajoin. Liikunnanopettajat ovat jo lapsuudesta asti nuhdelleet meitä siitä, kuinka tärkeää on lämmitellä ennen fyysistä liikuntaa, ja tämä oppi on koko elämälle.

Käyttämällä pistoolia ennen harjoittelun aloittamista voit lämmittää ja pehmentää lihaksia ja niveliä niin, että olet täysin "taistelukykyinen", kun on aika, mikä puolestaan ​​vähentää loukkaantumisriskiä ja treenikipuja. Se vie vain muutaman minuutin, mutta voi säästää kuukausien ja vuosien kipua ja epämukavuutta, jos käytät siihen aikaa ennen aloittamista. Se on myös todella mukavaa!

Kuinka usein hierontapistoolia pitää ladata?

Ostamastasi mallista riippuen voimakkuus ja tärinä voivat vaihdella, mutta useimmissa hierontapistooleissa on yleensä noin 2000 - 3200 lyöntiä minuutissa. Useimmissa tapauksissa akut ovat ladattavia ja kestävät yleensä 3-6 tuntia riippuen siitä, millainen pistooli sinulla on ja kuinka kovalla käytät sitä. On aina järkevää hankkia niin sanottu hiljainen malli, jota kutsutaan myös Quiet Glide -malliksi, koska se tekee omasta kokemuksestasi mukavampaa eikä se häiritse – etenkin jos haluat käyttää sitä muiden ihmisten seurassa. Pääkappaleiden määrä vaihtelee myös, ja sinun tulisi miettiä, miten haluat käyttää hierontapistoolia parhaalla mahdollisella tavalla, ja jos aiot pitää sitä mukanasi, sen tulisi painaa noin kilon – toisin sanoen saman verran kuin muistikirjan.

Arvioi tämä artikkeli
Arvosana
Arvosana
Arvosana
Arvosana
Arvosana
89 ääntä, keskiarvo: 4.3 / 5