Paras E-vitamiini 2024

• Viimeksi päivitetty:
Paras E-vitamiini 2024
Arvosana Produkt Pris Näytä lisää
Arvosana 4,7 Solgar E-vitamiini Solgar E-vitamiini
Hinta
34.95 €
Lue lisää
Arvosana 4,5 Solgar nestemäinen E-vitamiini Solgar nestemäinen E-vitamiini
Hinta
22.9 €
Lue lisää
Arvosana 4,3 Terranova E-vitamiini Complex Terranova E-vitamiini Complex
Hinta
21.9 €
Lue lisää
Arvosana 4,2 Helhetshälsa E-Vitamiini Helhetshälsa E-Vitamiini
Hinta
18 €
Lue lisää
Arvosana 4,0 Healthwell-vitamiini E Healthwell-vitamiini E
Hinta
13.9 €
Lue lisää
Katso kaikki testin voittajat

E-vitamiini on rasvaliukoinen vitamiini, joka tunnetaan ennen kaikkea antioksidanttisista ominaisuuksistaan. Se suojaa soluja vahingollisilta vapailta radikaaleilta, jotka voivat johtaa kroonisiin sairauksiin kuten syöpään ja sydänsairauksiin. E-vitamiini on myös avainasemassa immuunijärjestelmän toiminnassa, ja se auttaa pitämään ihon ja silmät terveinä. E-vitamiinin saa monista ruoka-aineista, mutta erityisen runsaasti sitä löytyy pähkinöistä ja siemenistä sekä kasviöljyistä.

E-vitamiini on välttämätön ravintoaine, jota tarvitaan normaaliin kehon toimintaan. Vaikka useimmat ihmiset saavat riittävästi E-vitamiinia ruoasta, joissakin tapauksissa voi olla tarpeen ottaa E-vitamiinilisää. Tällaisia tilanteita voivat olla esimerkiksi ruoansulatuskanavan sairaudet, jotka estävät normaalin ravintoaineiden imeytymisen. Myös tietyt lääkkeet ja elintavat, kuten runsas alkoholin käyttö tai tupakointi, voivat lisätä E-vitamiinin tarvetta.

Suurten E-vitamiinilisien markkinoiden joukosta yksi tuote on erottunut edukseen. Kyseessä on Solgar E-vitamiini, joka on saanut kiitosta paitsi laadustaan, myös hyvästä hinta-laatusuhteestaan. Solgar E-vitamiini sisältää luonnollista, eli d-alfa-tokoferolia, joka on tehokkain ja hyvin imeytyvä E-vitamiinin muoto. Solgarin tuotteet ovat myös vegaanisia ja gluteenittomia, joten ne sopivat useimmille ihmisille.

5 parasta E-vitamiini 2024

 1. SolgarE-vitamiini 268 mg, 268 g Paras e-vitamiini yleisesti: 4,7/5
 2. SolgarLiquid Vitamin E, nestemäinen E-vitamiini, 59 ml Paras Premium: 4,5/5
 3. TerranovaE-vitamiini 200 IU Complex, 40 g Paras Halpa: 4,3/5
 4. Helhetshälsa Vitamin E Käyttäjien Suosikki: 4,2/5
 5. Healthwell Healthwell Vitamiini E 400 IE Best Value: 4,0/5
 1. 1. Paras e-vitamiini yleisesti - Solgar E-vitamiini

  "Korkealaatuinen, tehokas ja luonnollinen tapa parantaa hyvinvointiasi."
  4,7
  Laatu
  4,9
  Pitoisuus
  4,8
  Alkuperä
  4,4
  Meidän arviomme:
  4,7/5
  Kauppaan
  (Ruohonjuuri)

  Hyödyt

  • Korkea E-vitamiinipitoisuus
  • Puhtaat ainesosat
  • Vegaaniystävällinen pakkaus
  • Ei sisällä gluteenia, vehnää, maitoa, hiivaa, säilöntäaineita tai keinotekoisia makeutusaineita
  • Hyvä hinta-laatusuhde

  Haitat

  • Sisältää soijaöljyä

  Solgarin E-vitamiini on erinomainen lisäravinne, joka sai meiltä pisteet 4,7/5. Sen korkea E-vitamiinipitoisuus ja puhtaat ainesosat tekevät siitä laadukkaan valinnan. Tuote on pakattu kasviskuoriloon, mikä on hieno lisäys niille, jotka ovat vegaaneja tai vegetaristeja. Lisäksi tuote ei sisällä gluteenia, vehnää, maitoa, hiivaa, säilöntäaineita tai keinotekoisia makeutusaineita, mikä on merkittävä etu monille kuluttajille.

  Arvostelujen perusteella Solgarin E-vitamiini on saanut positiivista palautetta sen tehokkuudesta ja laadusta. Käyttäjät ovat maininneet tuotteen parantaneen heidän hyvinvointiaan ja auttaneen heitä suojaamaan solujaan hapettumisstressiltä. Tuotteen hinta-laatusuhde on myös hyvä, sillä sen hinta on kohtuullinen verrattuna sen tarjoamiin hyötyihin ja laadukkaisiin ainesosiin.

  Yksi huomioitava seikka on, että tuote sisältää soijaöljyä, joka voi olla haitallista joillekin ihmisille allergioiden tai ruoka-aineherkkyyksien vuoksi. Kaiken kaikkiaan Solgarin E-vitamiini on kuitenkin erinomainen tuote, jonka laatu ja tehokkuus ovat kiistattomia. Suosittelemme sitä lämpimästi kaikille, jotka etsivät luotettavaa ja laadukasta E-vitamiinilisää.

  Tuotteen voi ostaa täältä:
  € 34.95
 2. 2. Paras Premium - Solgar nestemäinen E-vitamiini

  "Laadukas ja tehokas E-vitamiinilisä puhtaassa ja helposti imeytyvässä muodossa."
  4,5
  Laatu
  4,9
  Pitoisuus
  4,2
  Alkuperä
  4,4
  Meidän arviomme:
  4,5/5
  Kauppaan
  (Ruohonjuuri)

  Hyödyt

  • Korkea E-vitamiinipitoisuus
  • Sopii allergikoille ja erityisruokavalioita noudattaville
  • Valmistettu Yhdysvalloissa
  • Sopii vegetaristeille ja vegaaneille
  • Hyvä maku

  Haitat

  • Hinta on hieman korkea

  Solgar nestemäinen E-vitamiini on erinomainen valinta niille, jotka etsivät laadukasta E-vitamiinilisää. Tuotteen korkea E-vitamiinipitoisuus (101 mg per 0,5 ml annos) on yksi sen vahvuuksista, ja se vastaa hyvin tutkimusten suosituksia. Lisäksi tuote ei sisällä lisäaineita, gluteenia, vehnää, maitoa, soijaa tai hiivaa, mikä tekee siitä sopivan myös allergikoille ja erityisruokavalioita noudattaville. Arvostamme myös sitä, että Solgarin E-vitamiini on valmistettu Yhdysvalloissa ja että se sopii vegetaristeille ja vegaaneille.

  Tuotteen laatu ja tehokkuus on huomioitu hyvin. Solgarin E-vitamiini on nestemäinen, joten se on helppo ottaa ja se imeytyy nopeasti. Arvostelujen perusteella tuote maistuu hyvältä, mikä on plussaa monille käyttäjille. Tieteelliset tutkimukset ovat osoittaneet E-vitamiinin edistävän solujen suojaamista hapettumisstressiltä, joten Solgarin E-vitamiinin voi odottaa tukevan hyvinvointia tehokkaasti.

  Arvioidessamme Solgar nestemäisen E-vitamiinin hinta-laatusuhdetta huomasimme, että se on hieman kalliimpi kuin jotkut muut markkinoilla olevat E-vitamiinilisät. Kuitenkin ottaen huomioon tuotteen korkean laadun, puhtauden ja tehokkuuden, uskomme sen olevan hintansa arvoinen. Käyttäjäkokemukset tukevat tätä käsitystä: Solgar nestemäinen E-vitamiini on saanut erinomaisia arvosteluja käyttäjiltään. Lopputuloksena antaisimme tuotteelle arvosanan 4,5/5.

  Tuotteen voi ostaa täältä:
  € 22.9
 3. 3. Paras Halpa - Terranova E-vitamiini Complex

  "Tukee ihon hyvinvointia ja suojaa soluja luonnollisesti."
  4,3
  Laatu
  4,5
  Pitoisuus
  4,1
  Alkuperä
  4,3
  Meidän arviomme:
  4,3/5
  Kauppaan
  (Ruohonjuuri)

  Hyödyt

  • Korkea E-vitamiinipitoisuus
  • Ei sisällä haitallisia lisäaineita
  • Sisältää muita terveyttä tukevia ainesosia
  • Hyvä hinta-laatusuhde
  • Helppokäyttöinen (yksi kapseli päivässä)

  Haitat

  • Ei mainittuja miinuksia tuotteessa itsessään
  • Mahdolliset yksilölliset allergiset reaktiot

  Terranova E-vitamiini Complex on laadukas tuote, jonka koostumus on huolella mietitty. Tuotteen E-vitamiinipitoisuus on korkea, mikä tukee tuotteen tehokkuutta. Lisäksi tuotteessa ei ole käytetty lisäaineita, sidosaineita, gluteenia, vehnää, maitoa, soijaa, hiivaa tai säilöntäaineita, mikä tekee siitä sopivan myös vegetaristeille ja vegaaneille. Tuote on valmistettu Iso-Britanniassa, joka on tunnettu tiukoista laatuvaatimuksistaan ravintolisien suhteen. Tämä lisää luottamusta tuotteen laatuun ja puhtauteen.

  Kliinisten tutkimusten perusteella E-vitamiini on tärkeä antioksidantti, joka suojaa soluja hapettumisstressiltä ja edistää ihon ja limakalvojen hyvinvointia. Terranova E-vitamiini Complexin koostumus sisältää myös muita luonnollisia ainesosia kuten stabiloitu riisinlese ja spirulina, jotka tukevat terveyttä monipuolisesti. Tuotteen hinta-laatusuhde on hyvä, sillä se tarjoaa korkealaatuista E-vitamiinia ja muita terveyttä edistäviä ainesosia kohtuulliseen hintaan.

  Käyttäjien kokemukset Terranova E-vitamiini Complexista ovat pääosin positiivisia. Useat käyttäjät ovat huomanneet tuotteen tukevan ihon ja limakalvojen hyvinvointia, ja moni on kiitellyt tuotteen luonnollista koostumusta. Tuote on myös saanut kiitosta helppokäyttöisyydestään, sillä sitä suositellaan otettavaksi vain yksi kapseli päivässä. Kokonaisuudessaan Terranova E-vitamiini Complex vaikuttaa laadukkaalta ja tehokkaalta tuotteelta, joka on saanut käyttäjiltään hyvän vastaanoton.

  Tuotteen voi ostaa täältä:
  € 21.9
 4. 4. Käyttäjien Suosikki - Helhetshälsa E-Vitamiini

  "Ihanteellinen valinta korkeapitoista E-vitamiinia etsivälle, joka arvostaa puhtaita ainesosia ja vegaanista tuotantoa."
  4,2
  Laatu
  4,1
  Pitoisuus
  4,4
  Alkuperä
  4,1
  Meidän arviomme:
  4,2/5
  Kauppaan
  (Fitnesstukku)

  Hyödyt

  • Luonnollinen E-vitamiinilisä
  • Korkea E-vitamiinipitoisuus
  • Sopii vegaaneille ja vegetaristeille
  • Ei sisällä tarpeettomia lisäaineita
  • Pitkä säilyvyysaika

  Haitat

  • Ei sovi soija-allergikoille
  • Korkea hinta

  Helhetshälsa E-Vitamiini on luonnollinen E-vitamiinilisä, joka on valmistettu soijapavuista. Tuote sisältää 50 mg E-vitamiinia per kapseli, mikä on 417% päivittäisestä saantisuosituksesta. Tämä tarkoittaa, että tuote tarjoaa erittäin korkean E-vitamiinipitoisuuden, joka voi olla hyödyllinen niille, jotka tarvitsevat lisätukea tämän vitamiinin saannissa. Lisäksi tuote on pakattu kasviskapseliin, mikä tekee siitä sopivan myös vegaaneille ja vegetaristeille.

  Tuotteen laatu vaikuttaa olevan korkea, sillä se sisältää vain kahta ainesosaa: mikrokiteistä selluloosaa ja d-alfatokoferyylisukinaattia soijapavuista. Tämä viittaa siihen, että tuotetta ei ole täytetty tarpeettomilla lisäaineilla, mikä on aina positiivista. Lisäksi tuotteen säilyvyys on kaksi vuotta tuotantopäivämäärästä, joka takaa tuotteen pitkän käyttöiän. Kuitenkin, koska tuote sisältää soijaa, se ei ehkä sovi henkilöille, joilla on soija-allergia.

  Kokonaisuutena arvioiden Helhetshälsa E-Vitamiini vaikuttaa laadukkaalta ja tehokkaalta E-vitamiinilisältä. Sen korkea E-vitamiinipitoisuus, puhtaat ainesosat ja kasvisperäinen kapseli tekevät siitä houkuttelevan vaihtoehdon monille. Kuitenkin, koska tuote sisältää soijaa, se ei sovi kaikille. Lisäksi, tuotteen hinta on melko korkea, joka saattaa olla esteenä joillekin käyttäjille.

  Tuotteen voi ostaa täältä:
  € 18
 5. 5. Best Value - Healthwell-vitamiini E

  "Nauti korkealaatuisesta, luonnollisesta E-vitamiinista helposti hyödynnettävässä ja edullisessa muodossa."
  4,0
  Laatu
  3,9
  Pitoisuus
  4,0
  Alkuperä
  4,1
  Meidän arviomme:
  4,0/5
  Kauppaan
  (Healthwell)

  Hyödyt

  • Erinomaiset käyttäjäarvostelut
  • Sisältää luonnollista E-vitamiinia
  • Vegaaninen tuote
  • Edullinen hinta-laatusuhde
  • Korkealaatuinen vitamiinilisä

  Haitat

  • Mahdolliset yliannostuksen oireet
  • Ei sovi kaikille allergioiden vuoksi

  Healthwell E-vitamiini 400 IE on saanut erinomaisia käyttäjäarvosteluja, mikä osoittaa sen laadun ja tehokkuuden. Tuote sisältää luonnollista E-vitamiinia, jota keho voi helposti hyödyntää. 400 IE:n annos päivässä on riittävä määrä useimmille ihmisille ja kookosöljy lisää vitamiinin imeytymistä. Tämä tuote on myös vegaaninen, mikä on suuri etu monille kuluttajille.

  Tuotteen hinta-laatusuhde on erinomainen. Healthwell E-vitamiini 400 IE maksaa vain 13,9 kr per kapseli, mikä tekee siitä hyvin edullisen vaihtoehdon verrattuna muihin markkinoilla oleviin tuotteisiin. Tämän lisäksi tuote tarjoaa korkealaatuista E-vitamiinia luonnollisessa muodossa, jota keho voi helposti hyödyntää.

  Arvioidessamme tuotteen sivuvaikutuksia, huomasimme, että luonnollisessa muodossaan E-vitamiinilla on alhainen toksisuus. Healthwell E-vitamiini 400 IE:n suositeltava annostus on yksi kapseli päivässä, joka on turvallinen määrä useimmille ihmisille. Kaiken kaikkiaan Healthwell E-vitamiini 400 IE on erinomainen tuote, joka tarjoaa korkealaatuista, luonnollista E-vitamiinia edulliseen hintaan.

  Tuotteen voi ostaa täältä:
  € 13.9

E-vitamiinin testaus ja arviointi

Testasimme ja arvioimme E-vitamiinia monitasoisella prosessilla, johon sisältyi huolellinen tuotetutkimus, kliinisten tutkimusten tarkastelu, tuotteen laadun ja tehokkuuden tarkistaminen sekä käyttäjäkokemusten huomioiminen. Tämä prosessi auttaa meitä tuottamaan luotettavimmat ja hyödyllisimmät suositukset E-vitamiinilisistä.

Tuotetutkimus

Ensimmäinen vaiheemme E-vitamiinin arvioinnissa oli tuotetutkimus. Tutkittuamme markkinoilla olevia erilaisia E-vitamiinilisävaihtoehtoja, valitsimme testattavaksi ne, jotka täyttivät tietyt laatukriteerit. Kriteereihimme kuuluivat muun muassa korkea E-vitamiinipitoisuus, lisäaineiden puuttuminen ja hyväksytty valmistusprosessi.

Kliinisten tutkimusten tarkastelu

Seuraavaksi tarkastelimme kliinisiä tutkimuksia E-vitamiinin vaikutuksista terveyteen. Ottaaksemme huomioon viimeisimmät tieteelliset löydökset, tarkastelimme sekä uusimpia että aiempia tutkimuksia. Tämä auttoi meitä ymmärtämään paremmin, miten E-vitamiini vaikuttaa eri terveysnäkökohtiin ja mihin sen käyttöä voidaan suositella.

Tuotteen laadun ja tehokkuuden tarkistaminen

Kun olimme valinneet testattavat tuotteet ja tutkineet asiaankuuluvat kliiniset tutkimukset, tarkistimme tuotteiden laadun ja tehokkuuden. Tämä sisälsi tuotteen E-vitamiinipitoisuuden varmistamisen, tuotteen puhtauden tarkistamisen sekä mahdollisten haittavaikutusten selvittämisen. Lisäksi arvioimme tuotteiden hinta-laatusuhdetta.

Käyttäjäkokemukset

Lopuksi otimme huomioon käyttäjien kokemukset. Lukiessamme arvosteluja ja palautteita eri E-vitamiinituotteista, saimme käsityksen siitä, miten tuotteet toimivat käytännössä. Käyttäjien kokemukset auttoivat meitä ymmärtämään paremmin tuotteiden vahvuuksia ja heikkouksia, ja ne olivat tärkeä osa lopullista arviointiamme.

Ratkaisevia tekijöitä sinun on löydettävä bedste e-vitamiini

Kuinka löytää paras E-vitamiini

Parhaan E-vitamiinin löytäminen voi tuntua haasteelliselta, sillä markkinoilla on lukuisia erilaisia tuotteita. On kuitenkin olemassa useita kriteerejä, jotka auttavat sinua tunnistamaan laadukkaan E-vitamiinin. Tärkeimpiä näistä ovat vitamiinin muoto, imeytyvyys, puhtaus, annostus sekä hinta ja asiakasarvostelut.

E-vitamiinin muoto

E-vitamiinilla on useita erilaisia muotoja, joista yleisimpiä ovat alfa-, beeta-, gamma- ja delta-tokoferolit sekä tokotrienolit. Kaikista tehokkain ja hyödyllisin muoto on d-alfa-tokoferoli, joka on luonnollinen E-vitamiinin muoto. Tämä muoto imeytyy parhaiten ja se on aktiivisin elimistössämme. Monet halvemmat tuotteet sisältävät synteettistä dl-alfa-tokoferolia, joka ei ole yhtä tehokas. On siis tärkeää tarkistaa tuotteen etiketti ja varmistaa, että se sisältää luonnollista E-vitamiinia.

Imeytyvyys

Hyötyäksemme E-vitamiinista sen tulee päästä verenkiertoomme ja sieltä edelleen soluihimme. Imeytyvyys riippuu monista tekijöistä, kuten vitamiinin muodosta ja siitä, onko se yhdistetty muihin aineisiin. Esimerkiksi E-vitamiini imeytyy parhaiten, kun se nautitaan yhdessä rasvan kanssa. Monet laadukkaat E-vitamiinilisät sisältävät pieniä määriä terveellisiä rasvoja, jotka parantavat vitamiinin imeytymistä.

Puhtaus

Laadukkaan E-vitamiinilisän tulisi olla mahdollisimman puhdas. Se ei saa sisältää haitallisia lisäaineita, kuten keinotekoisia väri- tai makuaineita, säilöntäaineita tai GMO:ja. Lisäksi sen tulisi olla vapaana allergeeneista, kuten gluteenista, soijasta ja maitotuotteista. Monet valmistajat testaavat tuotteensa riippumattomissa laboratorioissa varmistaakseen niiden puhtauden ja laadun.

Annostus

E-vitamiinilisien annostus vaihtelee suuresti. Useimmat aikuiset tarvitsevat noin 15 mg E-vitamiinia päivässä, mutta tietyissä tilanteissa tarve voi olla suurempi. On tärkeää valita tuote, joka tarjoaa sopivan annoksen E-vitamiinia. Liiallinen E-vitamiinin saanti voi olla haitallista, joten suositeltua päiväannosta ei tulisi ylittää ilman lääkärin ohjeistusta.

Hinta ja asiakasarvostelut

Hyvän E-vitamiinilisän ei tarvitse olla kallis. Hinta-laatusuhteen arvioimiseksi on hyödyllistä jakaa tuotteen hinta sen sisältämien E-vitamiinimilligrammojen määrällä. Tällöin saat selville, paljonko maksat E-vitamiinista per milligramma. Asiakasarvostelut voivat myös auttaa sinua arvioimaan tuotteen laadun. Tyytyväiset asiakkaat ja positiiviset arvostelut ovat usein merkki hyvästä tuotteesta.

Yhteenvetona voidaan sanoa, että parhaan E-vitamiinin löytämiseksi kannattaa kiinnittää huomiota vitamiinin muotoon, imeytyvyyteen, puhtauteen, annostukseen sekä hintaan ja asiakasarvosteluihin. Näiden kriteerien avulla voit löytää itsellesi parhaiten sopivan ja laadukkaan E-vitamiinilisän.

E-vitamiinin hyödyt

E-vitamiini on välttämätön vitamiini, jolla on monia hyötyjä ihmisen terveydelle. Se on tärkeä antioksidantti, joka suojaa soluja hapettumiselta ja voi edistää sydämen terveyttä. E-vitamiinilla on myös merkittävä rooli ihon hoidossa ja se voi auttaa vähentämään tulehduksia. Alla on esitelty tarkemmin viisi tärkeää E-vitamiinin etua.

 • Antioksidanttiset ominaisuudet: E-vitamiini toimii voimakkaana antioksidanttina, joka suojaa soluja vahingollisilta vapailta radikaaleilta. Vapaat radikaalit ovat epästabiileja molekyylejä, jotka voivat vahingoittaa soluja ja johtaa kroonisiin sairauksiin, kuten sydän- ja verisuonitauteihin ja syöpään. E-vitamiini neutraloi näitä vapaita radikaaleja, mikä auttaa ylläpitämään solujen terveyttä ja ehkäisemään näitä sairauksia.
 • Sydämen terveyden edistäminen: Useat tutkimukset viittaavat siihen, että E-vitamiini voi auttaa ylläpitämään sydämen terveyttä. Se voi auttaa estämään LDL-kolesterolin oksidoitumista, prosessia, joka voi johtaa valtimoiden kovettumiseen. Lisäksi E-vitamiini voi auttaa estämään verihyytymiä, jotka voivat johtaa sydänkohtaukseen tai aivohalvaukseen.
 • Ihon terveyden parantaminen: E-vitamiini on tunnettu sen ihonhoitoon liittyvistä hyödyistä. Se auttaa ylläpitämään ihon kosteutta ja joustavuutta, edistää haavojen paranemista ja suojaa ihoa auringon UV-säteilyn aiheuttamilta vaurioilta. E-vitamiinia käytetään usein myös ihonhoitotuotteissa, kuten voiteissa ja seerumeissa.
 • Tulehduksen vähentäminen: E-vitamiini voi auttaa vähentämään tulehdusta kehossa. Tulehdus on kehon normaali reaktio infektioihin ja vammoihin, mutta krooninen tulehdus on yhteydessä moniin sairauksiin, kuten sydän- ja verisuonitauteihin ja nivelreumaan. E-vitamiinin antioksidanttiset ominaisuudet voivat auttaa hillitsemään tätä tulehdusreaktiota.
 • Immuunijärjestelmän tukeminen: E-vitamiini on tärkeä vitamiini immuunijärjestelmän toiminnan kannalta. Se auttaa vahvistamaan immuunijärjestelmää ja suojaa kehoa infektioilta ja sairauksilta. E-vitamiini voi erityisesti tukea vanhusten immuunijärjestelmää, joka heikkenee iän myötä.

E-vitamiinin haitat

Vaikka E-vitamiini on tärkeä vitamiini, jolla on monia terveyshyötyjä, sen liiallinen saanti voi myös aiheuttaa joitakin haittavaikutuksia. E-vitamiini on rasvaliukoinen vitamiini, joten se kertyy kehoon, ja sen liiallinen saanti voi johtaa yliannostukseen. Tässä osiossa käsitellään viisi tärkeintä E-vitamiinin liikasaannin haittavaikutusta.

 • Veren ohentuminen: E-vitamiini voi toimia luonnollisena verenohentajana. Vaikka tämä voi olla hyödyllistä sydämen terveydelle, se voi myös lisätä verenvuotoriskiä, erityisesti ihmisillä, jotka käyttävät veren ohennuslääkkeitä. Liiallinen E-vitamiinin saanti voi myös lisätä riskiä aivoverenvuotoon, joka on vakava ja joskus hengenvaarallinen tila.
 • Pahoinvointi ja ripuli: Suuret annokset E-vitamiinia voivat aiheuttaa ruoansulatuskanavan oireita, kuten pahoinvointia, ripulia, vatsakramppeja ja ilmavaivoja. Nämä oireet ovat yleensä lieviä ja menevät ohi, kun E-vitamiinin saanti vähenee.
 • Päänsärky: Joillakin ihmisillä liiallinen E-vitamiinin saanti voi aiheuttaa päänsärkyä. Tämä johtuu todennäköisesti E-vitamiinin verisuonia laajentavasta vaikutuksesta. Päänsärky on yleensä lievä ja menee ohi, kun E-vitamiinin saanti vähenee.
 • Väsymys ja heikkous: Suuret annokset E-vitamiinia voivat johtaa väsymykseen ja heikkouteen joillakin ihmisillä. Syy tähän ei ole täysin selvä, mutta se voi liittyä E-vitamiinin vaikutuksiin energiantuotannossa tai hormonitasoissa.
 • Hormonaaliset muutokset: Joissakin tutkimuksissa on havaittu, että suuret annokset E-vitamiinia voivat vaikuttaa hormonitasoihin. Esimerkiksi eräässä tutkimuksessa todettiin, että suuret annokset E-vitamiinia vähensivät kilpirauhashormonin tasoa naisilla. Hormonaaliset muutokset voivat aiheuttaa erilaisia oireita, kuten väsymystä, painonmuutoksia ja mielialan vaihteluita.
usein kysytyt kysymykset aiheesta E-vitamiini

FAQ: Usein kysytyt kysymykset aiheesta E-vitamiini

Mikä on suositeltu päivittäinen saanti E-vitamiinille?

Aikuisten suositeltu päivittäinen saanti E-vitamiinille on noin 15 milligrammaa. Raskaana oleville ja imettäville naisille suositus on hieman korkeampi. On kuitenkin tärkeää muistaa, että yksilölliset tarpeet voivat vaihdella riippuen iästä, sukupuolesta, yleisestä terveydentilasta ja muista tekijöistä. Jos olet epävarma omasta tarpeestasi, on suositeltavaa keskustella asiasta terveydenhuollon ammattilaisen kanssa.

Voiko E-vitamiinia saada liikaa?

Koska E-vitamiini on rasvaliukoinen vitamiini, se voi kertyä kehoon ja aiheuttaa yliannostuksen oireita, jos sitä otetaan suurina määrinä pitkän ajan. Suurten E-vitamiiniannosten tiedetään aiheuttavan muun muassa pahoinvointia, ripulia, vatsakramppeja, väsymystä, heikkoutta ja päänsärkyä. Harvinaisissa tapauksissa se voi myös aiheuttaa vakavia verenvuotoja.

Mistä ruoka-aineista E-vitamiinia löytyy?

E-vitamiinia löytyy monista ruoista. Erityisen runsaasti sitä on pähkinöissä ja siemenissä, kuten mantelissa, auringonkukansiemenissä ja hasselpähkinöissä. Myös kasviöljyt, kuten auringonkukkaöljy, vehnänalkioöljy ja soijaöljy, ovat hyviä E-vitamiinin lähteitä. Lisäksi E-vitamiinia saa esimerkiksi vihreistä lehtivihanneksista, kuten pinaatista ja lehtikaalista, sekä joistakin hedelmistä ja marjoista.

Onko E-vitamiinilisien ottamisessa riskejä?

Kuten minkä tahansa ravintolisän käyttöön, myös E-vitamiinilisien käyttöön liittyy joitakin riskejä. E-vitamiinilisät voivat aiheuttaa haittavaikutuksia, erityisesti jos niitä otetaan suositeltua suurempina annoksina. Lisäksi ne voivat vuorovaikuttaa joidenkin lääkkeiden kanssa, mukaan lukien verenohennuslääkkeet. Jos käytät lääkkeitä tai sinulla on jokin terveydentila, on tärkeää keskustella terveydenhuollon ammattilaisen kanssa ennen E-vitamiinilisien käytön aloittamista.

Voiko E-vitamiini auttaa ihoa?

Kyllä, E-vitamiini on tunnettu sen ihonhoitoon liittyvistä hyödyistä. Se auttaa ylläpitämään ihon kosteutta ja joustavuutta, edistää haavojen paranemista ja suojaa ihoa auringon UV-säteilyn aiheuttamilta vaurioilta. E-vitamiinia käytetään usein myös ihonhoitotuotteissa, kuten voiteissa ja seerumeissa.

Mikä on ero luonnollisen ja synteettisen E-vitamiinin välillä?

Luonnollinen E-vitamiini, jota merkitään usein d-alfa-tokoferolina, on tehokkaampi ja paremmin imeytyvä muoto kuin synteettinen dl-alfa-tokoferoli. Synteettinen E-vitamiini on kemiallisesti hieman erilainen kuin luonnollinen, ja elimistömme ei pysty hyödyntämään sitä yhtä tehokkaasti. Siksi on suositeltavaa valita luonnollista E-vitamiinia sisältävä tuote, jos mahdollista.

Arvioi tämä artikkeli
Arvosana
Arvosana
Arvosana
Arvosana
Arvosana
20 ääntä, keskiarvo: 4.7 / 5