Suuri 5 parhaan PWO:n tarkastelu

Viimeksi päivitetty april 2021

PWO-lisäravinteen ottamisesta on tullut yhä suositumpaa, sillä se auttaa treenaajaa saamaan harjoittelustaan kaiken irti. Tärkein asia, joka PWO-tuotteiden kanssa tapahtuu on se, että saat enemmän energiaa ja joissakin tapauksissa pystyt parempaan suoritukseen.

Olemme testanneet ja verranneet Suomen parhaita ja suosituimpia PWO-lisäravinteita. Fitnesstukun Insane Labz Psychotic Pre-Workout oli testimme paras. Se on voimakas PWO, joka on täynnä muun muassa BCAA:ta, beeta-alaniinia, kreatiinia sekä ruusujuurta. Kaikki tämä energiatehokkuuden lisäämiseksi kuntoilun aikana. Lue lisää testistämme ja vertaa itse useiden tuotteiden joukosta alempana artikkelissa.

Tietoa 5 parhaan PWO-ravintolisän testistämme

Me olemme keskittyneet testissämme useisiin parametreihin. Niitä ovat:

 • Energiataso – Pysyykö energiataso koko harjoittelun ajan?
 • Sisältö – Mitä tuote sisältää, mitä makuja on, onko saatavilla kofeiiniton vaihtoehto?
 • Hinta – Kuinka edullinen tuote on, kuinka kauan yksi purkki kestää, kuinka paljon täytyy ottaa vaikutuksen saamiseksi?

Paras PWO:

 1. Insane Labz Psychotic Pre-Workout
 2. JNX Sports The Curse
 3. Pro Supps Mr. Hyde Nitro X
 4. Delta Nutrition Supreme PWO.3
 5. Star Nutrition Intensity Power
 1. 1. Insane Labz Psychotic Pre-Workout

  9,5/10
  Insane Labz Psychotic Pre-Workout
  Hinta / annos
  1,14 €
  Kcal / annos
  0 kcal
  Kofeiini / annos
  400 mg
  Lue lisää
  40.00 €
 2. 2. JNX Sports The Curse

  9,3/10
  JNX Sports The Curse
  Hinta / annos
  0,80 €
  Kcal / annos
  0 kcal
  Kofeiini / annos
  145 mg
  Lue lisää
  39.90 €
 3. 3. Pro Supps Mr. Hyde Nitro X

  9,1/10
  Pro Supps Mr. Hyde Nitro X
  Hinta / annos
  1,40 €
  Kcal / annos
  0 kcal
  Kofeiini / annos
  20 mg
  Lue lisää
  42.00 €
 4. 4. Delta Nutrition Supreme PWO.3

  9,1/10
  Delta Nutrition Supreme PWO.3
  Hinta / annos
  2,08 €
  Kcal / annos
  15 kcal
  Kofeiini / annos
  300 mg
  Lue lisää
  24.90 €
 5. 5. Star Nutrition Intensity Power

  8,9/10
  Star Nutrition Intensity Power
  Hinta / annos
  1,46 €
  Kcal / annos
  0 kcal
  Kofeiini / annos
  199 mg
  Lue lisää
  21.90 €

Osto-opas: Mitä hyvä PWO sisältää?

Eri PWO:ssa on satoja erilaisia ainesosia, jotka lupaavat parantaa suorituskykyä sekä palautumista, mutta vain harvoilla on todistettu vaikutus. Siksi me olemme koonneet listan tärkeimmistä ainesosista, joita sinun tulisi etsiä hyvästä PWO:sta, sekä millaisia vaikutuksia niillä on kehoon.

 •  Okei7

  Sitrulliini

  Sitrulliini on yleinen ainesosa PWO:ssa, sillä se lisää tyypioksiditasoja kehossa. Lisääntynyt typpituotanto johtaa parempaan verenkiertoon, mikä aiheuttaa sekä ravinteiden että hapen kuljettamisen nopeammin kehon läpi.  Noin 4 - 8 g sitrulliinimalaattia on optimaalinen annos ennen harjoittelua.

 • Okei2

  BCAA

  BCAA on yksi yleisimmistä ainesosista ennen harjoittelua otettavissa lisäravinteissa. Se on leusiini-, isoleusiini- ja valiini-aminohappojen yhdistelmä. BCAA:n tiedetään ensisijaisesti lisäävän proteiinisynteesiä, mutta niillä voi olla myös sellaisia vaikutuksia, kuin lisääntynyt energiataso ja kestävyys.

 • Okei3

  Beeta-alaniini

  Beeta-alaniinia käytetään usein väärin ja liian pieninä annoksina. Oikein annosteltuna se voi nostaa karnosiinitasoja ja luoda puskurin maitohapon kertymisen neutraloimiseksi. Tutkimus on osoittanut suuren eron penkkipunnerruksen volyymissa ja väsymyksen vähentymisenä jälkikäteen. Beeta-alaniini antaa ylimääräistä energiaa, joka joskus koetaan eräänlaisena kutittavana tai pistävänä tunteena iholla. Aluksi tämä saattaa tuntua hieman oudolta tai jopa epämiellyttävältä, mutta vaikutus yleensä häviää nopeasti. Noin 4-6 g beeta-alaniinia on suositeltavaa päivässä.

 • Okei4

  Kofeiini

  Kofeiini on niin kutsuttu stimulantti, mikä tarkoittaa sitä, että se toimii virkistäjänä. Treenaamisen yhteydessä se tarkoittaa kasvanutta energiatasoa sekä suorituskykyä. Toisin kuin monet muut aineet, on huomattu, että kofeiini lisää sekä kestävyyttä että voimaa, mikä tekee siitä optimaalisen PWO:n ainesosan. Muista rajoittaa kofeiinin saanti enintään 300 mg:aan päivässä välttääksesi epämiellyttäviä sivuvaikutuksia.

 • Okei5

  Teaniini

  Jos yhdistät teaniinin ja kofeiinin suhteessa 2:1, se voi parantaa vaikutuksia merkittävästi verrattuna vain kofeiinin saantiin.  Yhdistelmä parantaa reaktiivisuutta, keskittymistä, kognitiivista kykyä ja henkistä kapasiteettia.

 • Okei6

  Kreatiini

  Kreatiini on aine, jota esiintyy luonnollisesti lihassoluissa ja joka auttaa lihaksia tuottamaan energiaa raskaan nostamisen tai korkean intensiteetin harjoittelun aikana, Jos käytät jo kreatiinilisäravinnetta, sinun tulisi etsiä PWO, joka ei sisällä kreatiini annostuksen helpottamiseksi.  

Mitä on PWO?

 

PWO tulee sanoista Pre-Workout, mikä voidaan kääntää muotoon "Ennen Treeniä", ja aivan kuten nimestäkin voi päätellä, se on ravintolisä, joka otetaan enintään tunti ennen harjoittelun aloittamista. Yhdistämällä useita suorituskykyä parantavia aineita, lisäravinne voi antaa treenaajalle voimaa ja kestävyyttä, joka on tärkeää sille, että hän voi suorittaa harjoittelun maksimiteholla. PWO on erityisen suosittu voimaharjoittelijoiden keskuudessa, mutta se on yleistynyt myös esimerkiksi kardioharjoittelussa. Nykyään markkinoilla on paljon erilaisia tuotteita, mutta ne sisältävät yleensä samanlaisia vaikuttavia aineita. Näitä ovat beeta-alaniini, kreatiini, BCAA, tyrosiini ja kofeiini. Jotkut valitsevat sitten vielä lisäksi virkistäviä aineita, kuten ruusujuuri ja ginseng.

Voiko PWO olla vaarallista?

Yleisesti ottaen PWO ei ole vaarallista. Mikään ainesosa ei ole suoraan vaarallinen, jos sitä ei oteta liikaa. Joidenkin ihmisten tulisi kuitenkin välttää PWO:ta, esimerkiksi raskaana olevat, imettävät ja tiettyjä lääkkeitä käyttävät.  

Erottuakseen muista äärimmäisimpänä ja voimakkaimpana PWO-tuotteena, jotkut valmistajat lisäävät tuotteisiinsa suuren määrän kofeiinia. Liian suuri määrä kofeiinia voi aiheuttaa kaikenlaisia ikäviä sivuvaikutuksia, kuten unihäiriöitä, päänsärkyä, ahdistusta, sydämentykytystä ja erittäin suurina annoksina jopa pahoinvointia ja ripulia 

Kysymyksiä ja vastauksia PWO:sta

Alla on joitakin yleisimpiä kysymyksiä, joita meille on lähetetty

Onko PWO:lle tarvetta?

Lyhyt vastaus on ei. Se voi kuitenkin auttaa sinua suorittamaan enemmän treenatessasi, ja siksi sitä voidaan suositella.

Kenen ei tulisi ottaa PWO:ta?

PWO:ta ei suositella raskaana oleville, imettäville, lääkkeitä käyttäville ihmisille, jotka kärsivät sydänvaivoista, korkeasta verenpaineesta tai jostakin muusta sairaudesta.  

Miten PWO:ta otetaan?

Tavallisin tapa ottaa PWO:ta on sekoittaa jauhe veteen. Joitakin PWO:ta on saatavilla tabletteina tai kapseleina, nieltäväksi veden tai muun juoman kanssa.

Yleisin suositus on ottaa PWO noin 20 minuuttia ennen harjoittelun aloittamista.

Mistä tiedän, mikä tuote sopii minulle?

Vasta kun olet testannut tuotetta, tiedät miten se toimii. Se mitä voidaan sanoa, on se, että PWO:t koostuvat yleensä parista samanlaisesta aineesta, joissa ero on yleensä siinä, sisältääkö se kofeiinia vai ei.  

Jos pidät kofeiinin vaikutuksesta, valitse sellainen, joka sisältää kofeiinia, muussa tapauksessa etsi kofeiinittomia tai vähän kofeiinia sisältäviä vaihtoehtoja.

Miksi ottaa PWO:ta?

PWO on ravintolisä, joka otetaan yleensä ennen harjoittelua. Tämä siksi, että sillä on virkistävä vaikutus.

Arvioi tämä artikkeli
Arvosana
Arvosana
Arvosana
Arvosana
Arvosana
19 ääntä, keskiarvo: 3.7 / 5