Paras padelmaila 2022

Viimeksi päivitetty september 2021

Padel-tenniksestä on tullut viime aikoina uskomattoman suosittua.  Me olemme tarkastelleet ja verranneet 5 erilaista padelmailaa. Lue lisää parhaista padelmailoista alta ja katso, minkä me valitsimme testissämme parhaaksi. 

Testi: Mikä on paras padelmaila?

On otettava huomioon monia parametrejä padelmailaa ostettaessa. Kaikkea alkaen siitä, kuinka hyvä olet, kuinka nopean haluat mailan olevan verrattuna hallittavuuteen ja kuinka paljon haluat maksaa mailasta.  Me keskitymme muun muassa seuraaviin asioihin:

Mailan tyyppi – Onko se suunniteltu aloittelijoille tai edistyneemmille pelaajille, onko se unisex-maila vai onko se tarkoitettu miehille tai naisille?
Hinta – Paljonko se maksaa?
Asiakastyytyväisyys – Mitä muut mailaa testanneet henkilöt sanovat?

Paras Padelmailat:

 1. Testissä paras: Head Graphene XT Vector
 2. Paras halpa padelmailat: Dunlop Omega Tour
 3. Paras premium padelmailat: Nox Limitless Control
 4. Parhaat käyttäjäarviot: Babolat Revenge 3.0
 5. Dunlop Boost Power
 1. 1. Testissä paras: Head Graphene XT Vector

  9,7/10
  Head Graphene XT Vector
  Lue lisää
  125 €
 2. 2. Paras halpa padelmailat: Dunlop Omega Tour

  9,5/10
  Dunlop Omega Tour
  Lue lisää
  59.00 €
 3. 3. Paras premium padelmailat: Nox Limitless Control

  9,3/10
  Nox Limitless Control
  Lue lisää
  230 €
 4. 4. Parhaat käyttäjäarviot: Babolat Revenge 3.0

  9,1/10
  Babolat Revenge 3.0
  Lue lisää
  150 €
 5. 5. Dunlop Boost Power

  8,9/10
  Dunlop Boost Power
  Lue lisää
  140 €

Miten valita oikea padelmaila?


Nainen pelaa padelmailalla2

Pyöreä padelmaila on yleensä aloittelijaystävällisempi paremmalla hallinnalla ja pienemmällä nopeudella.

Sillä, millainen padelmailasi on, on suuri merkitys onnistumisessasi lajissa. Oikeanlaisen valinta on toisaalta helpommin sanottu kuin tehty. Uutta mailaa ostaessa on otettava huomioon monia erilaisia muuttujia – muun muassa muoto, paino, pintaprofiili, lyöntipinta sekä tasapainopiste. Omalla pelityylilläsi ja tasollasi on tietenkin myös tärkeä rooli siinä, mikä maila on paras. Uuden mailan valinnan helpottamiseksi voi olla hyvä miettiä seuraavia parametreja:

 • Oletko aloittelija, keskitasoinen ja rutinoitunut pelaaja?
 • Haluatko enemmän hallintaa ja vähemmän nopeutta vai vähemmän hallintaa ja enemmän nopeutta?
 • Millainen budjetti sinulla on uudelle mailalle?
 • Oletko mies, nainen vai juniori?
 • Jos olet kokenut padelpelaaja – millainen pelityyli sinulla on? Oletko aggressiivinen ja otat pallot lähellä verkkoa, vai oletko puolustavampi pelaaja, joka ottaa vastaan lähempänä takaseinää? 

Jos tiedät, mitkä yllä olevista tekijöistä sopivat sinuun, on helpompi pienentää valikoimaa ja valita oikean kategorian maila vilkaistavaksi. Jos sitä vastoin et ole koskaan aikaisemmin pelannut padelia, voi tietenkin olla vaikeaa tietää, pidätkö esimerkiksi mailasta, joka antaa enemmän hallintaa tai enemmän nopeutta. Tällaisissa tapauksissa voi olla hyvä kysyä mailamyyjän neuvoja. Heiltä saat hyvää apua juuri sinulle sopivan padelmailan etsimiseen. (1)(2)

 

Padeli säännöt lyhyesti

Minkä tyyppisiä padelmailoja on saatavilla?

Padelmailoja on saatavana kolmea erilaista tyyppiä tai muotoa, joissa kaikissa on erilaiset ominaisuudet ja jotka sopivat eri tavalla riippuen siitä, miten pelaat ja kuinka priorisoit hallintaa verrattuna nopeuteen. Nämä kolme erilaista muotoa ja niiden erityisominaisuudet ovat:

 • Pyöreä: Mailan tasapainopiste sijaitsee hieman lähempänä kahvaa, mikä antaa pelaajalle pelissä paremman hallinnan, mutta hieman vähemmän nopeutta. Anteeksiantava ulkopinta tai ihannepiste, joksi sitä kutsutaan, on suurempi, mikä tarkoittaa, että sinun ei tarvitse osua suoraan keskelle saadaksesi hyvän lyönnin. Helppopelinen variantti ja erittäin hyvä mailamalli aloittelijoille.
 • Timantti: Timantinmuotoisissa padelmailoissa, toisin kuin pyöreissä mailoissa, tasapainopiste on sijoitettu kauas eteen. Tämä antaa yleensä lyönneille hyvän nopeuden, mutta se tarkoittaa myös sitä, että pelaaja saa hieman huonomman hallinnan lyöntiin. Tästä syystä tämän tyyppinen maila sopii parhaiten pelaajille, joilla on enemmän kokemusta ja pelitottumusta takana.
 • Pisaramuoto: Kutsutaan usein pyöreän ja timantin muotoisten väliseksi hybridiksi, jossa tasapainopiste on suunnilleen keskellä. Hyvä keskitie pelaajille, jotka haluavat peleissä enemmän nopeutta kuin pyöreällä mailalla, mutta jotka haluavat myös enemmän hallintaa kuin mitä saa pelattaessa timantinmuotoisella mailalla.

Seuraavaksi muodon jälkeen on hyvä ajatella myös painoa. Padelmailojen paino on välillä 330 ja 395 grammaa – mitta-alue, joka saattaa tuntua pieneltä ja merkityksettömältä, mutta jolla on tosiasiassa suurempi rooli kuin mitä monet ajattelevat. Painavampi maila antaa enemmän voimaa lyönteihin, mutta sen voidaan samalla kokea olevan vaikeampi käsitellä. Tästä syystä painavammat mailat sopivat parhaiten kokeneille pelaajille, kun taas sen sijaan aloittelijoiden ja etenkin juniorien tulisi valita kevyempi maila. Yleensä suositellaan mailan painoa välillä 330-360 grammaa naisille ja junioreille, ja 355-395 grammaa miehille ja ammattipelaajille. Ranteissa esiintyvien kipujen tai tenniskyynärpää ongelmien kanssa kevyempi maila on myös suositeltava. (3)(4)

Sileä tai karkea pinta – mikä on ero?

Padelmailan pinta saattaa vaihdella mallista toiseen. Halvemmissa ja yksinkertaisemmissa malleissa käytetään pintamateriaalina yleensä hiilikuitua, kun taas kalliimmissa varianteissa on useammin lasikuitua tai hiilikuitu/lasikuitu yhdistelmää. Lisäksi puhutaan myös kovista ja pehmeistä pinnoista sekä sileistä ja karkeista pinnoista. Kova ulkopinta antaa hiukan vähemmän voimaa lyönneissä ja enemmän hallintaa, kun taas pehmeämpi pinta antaa sen sijaan enemmän nopeutta, mutta vähemmän hallintaa lyönnin ja sen suhteen, miten osut. Jos olet aloittelija, on suositeltavaa sijoittaa kovan pinnan sisältävään mailaan, kunnes saat enemmän tottumusta peliin.

Sen suhteen onko sileällä tai karkealla pinnalla merkitystä osumien suhteen, on eriäviä mielipiteitä. Jotkut ajattelevat, että kevyesti karhennettu pintaa lisää hyvän osuman mahdollisuuksia ja kierteen saamista, kun taas toiset uskovat, että osumapinnan rakenteella ei ole merkitystä suuntaan tai toiseen. Paras tapa saada selville, mikä sopii sinulle, on testata molemman sorttiset ja päättää itse.

Kuinka paljon suunnilleen padelmaila maksaa?

Padelmailoja löytyy kaikenlaisesta hintaluokasta – lompakkoystävällisistä budjettiversioista todella kalliisiin tuotteisiin. Arvioidut hinnat ovat välillä 50-500 euroa. Mailan hinta riippuu osittain siitä, minkä merkkinen se on, mutta ehkä kuitenkin ennen kaikkea myös rakenteesta ja materiaaleista. Yksinkertaiset ja helpommin pelattavat vaihtoehdot ovat yleensä halvempia ja sopivat erinomaisesti tottumattomille pelaajille. Jos sen sijaan olet padel-ammattilainen, jolla on suuremmat vaatimukset tarkkuudelle, osumatarkkuudelle ja voimalle, saattaa olla kannattavaa laittaa muutama ylimääräinen sentti hieman kalliimpaan mailaan. Järkevään aloittelijan mailaan saatat joutua laittamaan noin 80-150 euroa, kun taas edistyksellisemmän, hyvänlaatuisen mailan saa noin 250-350 eurolla.

Yhteenveto

Sen lisäksi, että on otettava huomioon sellaiset tekijät kuin paino, muoto, materiaali, pinta ja tasapainopiste, on tietysti tärkeää valita maila, joka tuntuu mukavalta kädessä. Maila, jota on vaikeaa ja epämiellyttävää pitää kädessä, voi helposti aiheuttaa jännitystä ja rasitusta ranteeseen, käsivarteen ja olkapäähän - mikä paitsi saa sinut pelaamaan huonommin, mutta joka voi ennen kaikkea pitkällä aikavälillä aiheuttaa kipua ja vammoja. Käytä siis aikaa ostaessasi uutta mailaa, jotta voit rauhassa löytää itsellesi juuri täydellisen tuntuisen. 

Viimeksi päivitetty:

Arvioi tämä artikkeli
Arvosana
Arvosana
Arvosana
Arvosana
Arvosana
116 ääntä, keskiarvo: 4.3 / 5